EXCLUSIV  Moment uimitor pentru scriitorul Ştefan Mitroi în Spania: În ce lume suntem?! Când o să văd așa și la noi?

Ştefan Mitroi, scriitor şi jurnalist, a povestit, la DCNewsTV, un moment din Spania care l-a impresionat. 

„Nenorocirea este că nu intră mai multă lume în librării. M-a prins un ajun de Crăciun în Spania. Erau spectacole pe străzi, lumini. Eu am nimerit într-o librărie care avea patru etaje. Erau oameni tineri care răsfoiau cărți și era aproape miezul nopții! Am zis: Dumnezeule, în ce lume suntem?! Când o să văd așa și la noi?!”, a spus scriitorul Ștefan Mitroi în cadrul unui interviu acordat DCNewsTV.

Scriitorul Ștefan Mitroi, la DCNews și DCNewsTV

„Bucureștiul e un oraș fericit, măcar din punctul ăsta de vedere. Are încă destule librării. Mă tem că nu are destui locuitori dornici să intre mai des în librării și cer care intră să și cumpere câte o carte, autori români în special. Îmi aduc aminte de o călătorie în Kosovo de acum vreo 12 ani. Stăteam pe o stradă comercială unde erau trei reparatori de pantofi, trei frizerii, doi care făcea cafea, venea unul și vindea ziare și l-am întrebat pe cel la care stăteam în gazdă: "Dar de ce nu puteți să vă faceți voi singuri cafeaua sau ăia de le frizerie nu îți pot face o cafea? Venea cel de la cafenea și aducea cafelele pe tavă. Și el a zis: "Sigur că putem, dar trebuie să ne ținem unii pe alții". Cred că e valabil și pentru noi.

Cărțile nu pot exista fără cititori, la fel și librăriile.

Ar trebui să ne întoarcem la carte. Să învățăm, că avem ce învăța din ele nu doar când suntem la școală. Trebuie să învățăm cât trăim. Din când în când o carte ne scoate din lumea asta de multe ori mizerabilă în care trăim, Ne duce spre o altă lume, poate un pic mai frumoasă și chiar ne propune să o facem noi înșine mai frumoasă pentru că orice carte este o lume deschisă. Chiar dacă ea are un final, tu, cititorul ai voie să adaugi la ea ce vrei sau să ți-o imaginezi altfel, sau să scrii tu o altfel de carte în mintea ta, nu neapărat să o și publici”, a mai spus scriitorul Ștefan Mitroi la DCNewsTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel