Urmărește emisiunea live


Angajați ai unei clinici private din București făceau trafic cu ovule

ovule
ovule

Procurorii DIICOT au trimis în judecată şase persoane, cetăţeni români şi străini, acuzate că fac parte dintr-o grupare specializată în săvârşirea infracţiunii de trafic de celule de origine umană.

Reprezentanţi ai unei clinici private din Bucureşti, împreună cu cetăţeni israelieni specializaţi în domeniul reproducerii asistate, au racolat, prin diverse metode, persoane de sex feminin, preponderent studente, pe care, contra sumei de 600 de euro pentru fiecare, le supuneau unor tratamente de stimulare hormonală, ulterior procedându-se la recoltarea de ovocite.

În paralel, inculpaţii au fost preocupaţi şi de identificarea unor persoane, dornice de fertilizare in vitro, pe care le-au supus procedurilor de embriotransfer.

Materialul genetic astfel obţinut a fost folosit pentru fertilizarea in vitro a unor persoane, 225 la număr şi în mare parte de cetăţenie israeliană, de la care inculpaţii au obţinut beneficii materiale considerabile.

Medicamente fără autorizație

Procurorii au mai reţinut acuzaţia de utilizare, în procedurile de stimulare hormonală, a unor medicamente care nu aveau autorizaţie de punere în circulaţie pe teritoriul românesc, valoarea acestora fiind estimată la peste 200.000 de euro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel