Negresa de post se prepară rapid chiar și pentru un începător în ale bucătăriei, iese delicios garantat.
De ce aveți nevoie:
- 5 căni făină
- 1 cană și jumătate de zahăr
- 1 cană și jumătate de apă caldă
- 6 linguri de ulei
- 1 plic cacao
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 1 amoniac sau praf de copt
- 1 linguriță de oțet
- 1 plic glazură
- nucă și esență de rom, după gust.
Cum se prepară:
1. Într-un bol amestecați 5 căni de făină- de dimensiunea celor de ceai- cu un plic de cacao, un praf de sare și două plicuri de zahăr vanilat. Amestecați.
2. În al doilea bol puneți o cană și jumătate de zahăr și o cană și jumătate de apă caldă. Amestecați pentru a se dizolva zahărul. Adăugați 6 linguri de ulei și esența de rom, dacă vă place.
3. Puneți conținutul din al doilea bol în primul și amestecați.
4. Într-o ceașcă sau un pahar mic stingeți praful de copt cu o linguriță de oțet.
5. Puneți praful de copt stins peste conținut.
6. Adăugați nuca, dacă vă place.
7. Încălziți cuptorul.
8. Ungeți tava cu ulei și apoi tapați-o cu făină.
9. Adăugați conținutul.
10. Puneți tava la cuptor la foc mare 10 minute, după 10 minute o lăsați alte 10 la foc mic.
11. Amestecați conținutul plicului de glazură cu 3-4 lingurițe de apă rece și adăugați glazura peste prăjitura scoasă din cuptor.
12. Lăsați prăjitura două ore înainte de tăiere.