DCNews Lifestyle Magazin Rețetă rapidă: Negrese delicioase de post în doar 30 de minute

Rețetă rapidă: Negrese delicioase de post în doar 30 de minute

Negresa de post se prepară rapid chiar și pentru un începător în ale bucătăriei, iese delicios garantat. 

De ce aveți nevoie: 

- 5 căni făină

- 1 cană și jumătate de zahăr

- 1 cană și jumătate de apă caldă

- 6 linguri de ulei

- 1 plic cacao

- 2 plicuri zahăr vanilat

- 1 amoniac sau praf de copt

- 1 linguriță de oțet

- 1 plic glazură

- nucă și esență de rom, după gust. 

Cum se prepară: 

1. Într-un bol amestecați 5 căni de făină- de dimensiunea celor de ceai- cu un plic de cacao, un praf de sare și două plicuri de zahăr vanilat. Amestecați. 

2. În al doilea bol puneți o cană și jumătate de zahăr și o cană și jumătate de apă caldă. Amestecați pentru a se dizolva zahărul. Adăugați 6 linguri de ulei și esența de rom, dacă vă place. 

3. Puneți conținutul din al doilea bol în primul și amestecați. 

4. Într-o ceașcă sau un pahar mic stingeți praful de copt cu o linguriță de oțet. 

5. Puneți praful de copt stins peste conținut. 

6. Adăugați nuca, dacă vă place. 

7. Încălziți cuptorul. 

8. Ungeți tava cu ulei și apoi tapați-o cu făină. 

9. Adăugați conținutul. 

10. Puneți tava la cuptor la foc mare 10 minute, după 10 minute o lăsați alte 10 la foc mic. 

11. Amestecați conținutul plicului de glazură cu 3-4 lingurițe de apă rece și adăugați glazura peste prăjitura scoasă din cuptor. 

12. Lăsați prăjitura două ore înainte de tăiere. 

Știri similare din categoria Magazin Vezi toate articolele