DCNews Lifestyle Magazin Crenvurștii se mai fac și din hârtie igienică

Crenvurștii se mai fac și din hârtie igienică

crenvursti
Despre folosirea hârtiei igienice la fabricarea crenvurștilor s-a mai scris, fără ca vreo autoritate a statului să ia vreo măsură. Potrivit monitorulab.ro, un mare producător de mezeluri din Alba, face importuri masive de hârtie igienică din Ungaria, care ar fi folosită pe post de celuloză alimentară în fabricarea crenvurștilor.

Potrivit sursei citate, crenvurștii conțin  în cea mai mare parte tocătură de oase, tendoane, pieliţe, grăsime, tot ce mai rămâne din carcasa de pasare după ce se ia carnea. Sunt plini de bacterii ce ne pot îmbolnăvi: salmonella, răspunzătoare de toxiinfecţiile alimentare şi campilobacter, o bacterie care favorizează cancerul de stomac, stau la suprafaţa carcasei de pasare, pe piele.

În momentul în care carcasa este tocată, bacteriile se amestecă în toată masa produsului care, chiar dacă este preparat termic, rămâne infectat până la consumul propriu-zis.

Roâne ca în acest caz să vedem ce are de spus Autoritatea Sanitar Veterinară.
Știri similare din categoria Magazin Vezi toate articolele