Alte patru noi tipuri de vehicule vor fi produse la Ford Craiova, odată cu transferul fabricii

Guvernul României
Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat patru noi tipuri de autovehicule care vor fi produse la Craiova, după ce Ford Otosan a preluat Ford Craiova. 

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că transferul fabricii Ford Craiova către Ford Otosan vizează în principal producerea de alte patru noi tipuri de autovehicule, subliniind că începând cu anul 2024 va fi produs primul autovehicul complet electric.

"Discutăm despre un transfer al fabricii de automobile Ford Craiova către compania Ford Otosan. Este un transfer care vine cu o investiţie de 490 de milioane de euro în următorii trei ani. Este o investiţie care vizează în mod deosebit producerea de alte patru noi tipuri de vehicule şi ceea ce este de subliniat este că începând cu anul 2024 va fi produs primul autovehicul complet electric", a spus premierul, a spus premierul la fabrica Ford Craiova, conform Agerpres.

"Ford Craiova sprijină proiectele guvernamentale"



Nicolae Ciucă a arătat că discuţiile cu preşedintele Ford Europa, cu managerul Ford Otosan şi cu staff-ul tehnic al celor două companii au fost foarte bune.

"Am înţeles foarte bine care sunt proiectele, care sunt bazate pe o viziune de dezvoltare, în perioada următoare, a fabricii Ford de la Craiova şi intenţiile de investiţii şi de dezvoltare pe orizontală pentru tot ceea ce înseamnă nevoia de a asigura coerent producerea de autovehicule în Craiova", a mai spus premierul.

El a subliniat că toate aceste investiţii noi vin cu o serie întreaga de obligaţii, de angajamente, pe bază de dialog, la nivelul Guvernului, pentru a susţine tranziţia de la motoarele pe combustie la motoarele complet electrice.

"Practic, prin această investiţie, Ford Craiova vine şi sprijină proiectele guvernamentale pentru a ne atinge obiectivele asumate la nivelul UE pentru o tranziţie verde, pentru a reuşi să asigurăm ca din anul 2035 să producem autovehicule şi să folosim autovehicule care vor avea emisii de dioxid de carbon zero şi, de asemenea, ne ajută ca pe orizontală să putem să dezvoltăm capacităţi de producţie care să sprijine acest întreg demers al sectorului de business din România", a afirmat premierul Ciucă. 

Uzina Ford din Craiova are noi proprietari. Urmează investiții masive

Potrivit companiei, acordul prin care Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa preia proprietatea fabricii Ford din Craiova, a fost finalizat cu succes.

Anul acesta, reprezentanţii companiei au anunţat că fabrica de la Craiova va produce noua generaţie a modelului Courier, atât în varianta Transit (transport marfă), cât şi în varianta Tourneo (transport persoane), ce va intra în producţie în 2023, cu o versiune complet electrică din 2024.

De asemenea, Ford Puma, cel mai bine vândut autoturism al companiei din Europa, va beneficia în 2024 de o versiune complet electrică, care va fi produsă la fabrica din România.

Pentru a sprijini lansarea următoarei generaţii a modelului Courier, Ford Otosan a anunţat vineri o investiţie de 490 de milioane de euro la fabrica de la Craiova, care va fi implementată în următorii trei ani. Astfel, capacitatea totală de producţie a fabricii de la Craiova va creşte de la 250.000 vehicule/an la 272.000 de vehicule/an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel