ALO, un nou partid în România, compus din agenți secreți, masoni și militari

Alianta-Lege-si-Ordine
Alianta-Lege-si-Ordine

ALO, Alianţa pentru Lege şi Ordine, un nou partid care şi-a făcut apariţia pe scena politică din România, are în componenţa sa ofiţeri de Armată, poliţie şi servicii secrete, jurnalişti şi profesori universitari.

ALO este condusă de: președintele Gheorghe Dinu, avocat, fost șef până în 1997 al serviciului secret Constanța din structura Ministerului de Interne, denumită generic "doi și-un sfert", fost candidat la președinție în 2004 ca independent; de vicepresedintele-general rezervist Constantin Bartolomeu Savoiu, care este și Mare Maestru al Marii Loji Nationale Romane (MLNR 1880) și vicepreședinte al unei asociații militare care are în titulatura organizitația Nord-Atlantica (NATO); de generalul rezervist Constantin Degeratu, fost șef al Marelui Stat Major General al Armatei; de generalii rezerviști Nicolae Micador și Marin Burgui, de Adrian Radu și Carmen Grama, foști ofițer SRI, de profesorul universitar dr. Michael Chircor. Jurnaliștii care au aderat la acest partid sunt Laurențiu Solomon și Dan Coste, scrie România Liberă.

ALO este un partid care "are drept scop dezvoltarea şi modernizarea societăţii româneşti prin promovarea şi punerea în practică în Romania a doctrinei ordoliberale contemporane de vocaţie germană, cu elemente sociale de tradiţionalism de tip japonez. Doctrina ordoliberală este intitulată simbolic "a treia cale": o cale între social - democraţie şi neo-liberalism". Nu se prea întelege cum se pot aplica în România elemente sociale tradiționaliste japoneze.

Principala instituție vizată de ALO este Curtea Constituțională, partidul cerând desființarea acesteia pe motiv că ar fi încălcat, prin deciziile sale, prevederile Constituției. De asemenea, ALO cere revizuirea Constituției prin referendum, aceasta cerere nefiind o noutate deoarece numai prin referendum se poate schimba, revizui Constituția.

Pîrvulescu: Are un nume neinspirat. Pare un partid extremist

”Pare un partid aflat spre dreapta extremă, iar prin componență trimite dincolo de dreapta tradițională. Vor trebui să facă și ceva lobby pentru a deveni un partid propriu-zis. Faptul că are astfel de inițiative, precum desființarea CCR, îi va crea  probleme în a se asocia cu alte partide. Nu pot să impresioneze pozitiv. Au și un nume neinspirat, legea și ordinea nu sunt principii, ci instrumente, Nu poate să inspire foarte multă încredere, vor conta faptele, dar există suspiciuni”, a declarat pentru DeCe News președintele Pro Democrația, Cristian Pîrvulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel