PNL bate palma cu USR sau cu PSD? Gorghiu: E mai puțin important ce ne-a despărțit

Facebook - Alina Gorghiu / Alina Gorghiu, semnal că PNL s-a înțeles cu PSD. Declarația care nu lasă loc de îndoieli
Facebook - Alina Gorghiu / Alina Gorghiu, semnal că PNL s-a înțeles cu PSD. Declarația care nu lasă loc de îndoieli

Alina Gorghiu a vorbit despre consensul la care partidele parlamentare ar trebui să ajungă pentru ca România să iasă din criza politică. 

Liberala Alina Gorghiu a vorbit despre opțiunile pe care PNL le-ar putea accesa pentru a instala un nou guvern. 

”Ședința de Birou Politic Național, din această seară, a avut ca subiect de dezbatere internă mandatul cu care vom merge la negocieri. Practic, prin flexibilizarea mandatului, prin aceste negocieri pe care le vom face cu partidele parlamentare menționate anterior, anume PSD și USR, flexibilizăm nu doar mandatul de negociere, în sensul în care nu ne mai dorim un guvern minoritar, ci un guvern stabil, care să aibă în spate o majoritate și reconsiderăm și acele decizii de a nu discuta cu PSD, alături de care avem o istorie în contradictoriu destul de amplă, sau cu USR, care nu mai putea fi, conform ultimelor decizii, partener de discuții, după ce a votat moțiunea de cenzură. 

Credeți-mă că e mai puțin important pentru noi astăzi ce ne-a despărțit. Cumva, pe toate vocile din interior s-a discutat despre nevoia și obligația partidelor politice parlamentare în funcție astăzi și sunt patru mari și late- PNL, UDMR, PSD și USR- de a găsi o formulă astfel încât să ieșim din această fundătură. Electoratul vrea să vadă o soluție, vrea să vadă deblocarea situației politice, iar Partidul Național Liberal astăzi a făcut încă un pas”, a spus Alina Gorghiu, într-o intervenție la Digi24. 

Alianța cu PSD are precedent

"Le-am prezentat colegilor mei aceste calcule. O alianţă PNL-USR-UDMR ar însemna 224 de voturi. Practic, cu votul colegilor de la minorităţile naţionale ar fi o majoritate la limită. Pe cealaltă variantă sunt 157 voturi PSD, 120 PNL şi 30 UDMR, ar însemna o majoritate mai mult decât confortabilă, care ar permite discuţii mai mult decât serioase inclusiv pentru o revizuire a Constituției", a afirmat liberalul Florin Roman, luni seară, la Antena 3. 

Analiștii politici consideră că alianța cu PSD trebuie făcută cât mai repede. Președintele Klaus Iohannis declara, în campania pentru alegerile prezidențiale, că cea mai mare realizare a primului său mandat a fost ”înlocuirea puterii pesediste cu o putere pentru români". Acum, chiar PSD este cel care-i salvează partidul și Guvernul. 

Se pare, conform Antena 3, că PSD cere premierul și jumătate din ministere. Cealaltă jumătate ar reveni la PNL. Liberalii ar fi cei care ar urma să împartă ministerele cu UDMR. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel