Alina Gorghiu anunță o premieră absolută: Suntem de acord cu propunerea PSD

Co-președintele PNL Alina Gorghiu a anunțat, luni, o premieră în politica românească a ultimilor 25 de ani: toate partidele importante se vor așeza la aceeași masă pentru a discuta despre proiectele importante ale țări. De asemenea, liderul liberal a transmis că este de acord cu propunerea PSD ca, într-o primă fază, consultările dintre formațiunile politice să aibă loc la nivel de specialiști, pentru ca într-o a doua etapă liderii partidelor să decidă politic soluțiile care vor fi adoptate.

Iată mesajul postat de Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook:

”Pentru prima oară după 1989, politicieni din toate partidele importante se vor așeza la aceeași masă pentru a discuta despre proiectele importante ale României. Am propus șase teme de importanță națională care nu au o încărcătură doctrinară, deci pot face obiectul unei înțelegeri între partide, indiferent de orientarea lor politică. Este vorba despre: 1. Stabilitatea macroeconomică a României; 2. Absorbția fondurilor europene; 3. Dezvoltarea infrastructurii și investițiile publice; 4. Reforma administrației publice; 5. Aderarea la spațiul Schengen; 6. Pregătirea agendei pentru preluarea în 2019 a președinției Consiliului UE.

Mă bucur că inițiativa noastră a primit un raspuns favorabil din partea liderilor politici. Le mulțumesc, în acest sens, președintelui UDMR, Kelemen Hunor, președintelui UNPR, Gabriel Oprea, președintelui PSD, Liviu Dragnea și copreședintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Vezi și: Alina Gorghiu reacționează la afirmațiile lui Liviu Dragnea, privind consultările pe tema Codului Fiscal

Vom demara aceste discuții de la o temă de actualitate, noul Cod Fiscal, așa cum a propus UNPR. Sunt de acord și cu propunerea PSD, ca într-o primă fază să facem o discuție la care să participe specialiștii partidelor. În a doua etapă, liderii formațiunilor politice vor decide, pe baza discuțiilor de specialitate, ce soluție va fi adoptată. Codul Fiscal este doar o parte din asigurarea macrostabilității economice a României. Trebuie să stabilim, de asemenea, în corelare cu noul Cod fiscal, ce majorări de salarii în sectorul bugetar pot fi efectuate în acest moment. Ulterior, sper să putem înainta și cu celelalte puncte de pe agenda înaintată de PNL care, firește, poate fi completată la cererea partidelor care vor participa la dezbateri. Toate aceste discuții trebuie să aibă un caracter public. Nu cred, de altfel, că vreun partid din cele care au răspuns inițiativei PNL va refuza transparența. Nu a fost încă finalizat calendarul tuturor consultărilor, dar acestea sunt detalii tehnice care vor fi, cu siguranță, stabilite în perioada următoare”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel