Alice Barb, aniversare de Ziua Îndrăgostiților

alice barb
alice barb

Regizoarea Alice Barb împlinește frumoasa vârstă de 51 de ani chiar de Valentine’s Day.

Aceasta nu are doar o poveste de viață interesantă, ci și un nume în spatele căruia există un secret. În momentul în care s-a născut, fratele său citea <<Alice în țara minunilor>>. De atunci și numele pe care îl poartă, după cum povestește chiar regizoarea de teatru și de operă.

„Când m-am născut, fratele meu (tenorul Nagy Robert), care e mai mare decât mine cu cinci ani, citea «Alice în ţara minunilor» şi i-a spus mamei că n-o s-o iubească pe surioara lui, dacă n-o s-o cheme Alice. Cu copiii nu se poate negocia, aşa că m-au botezat Alice”, a spus Alice Barb, potrivit Ziarul Metropolis.

A fost încurajată să viseze, iar părinții i-au oferit tot sprijinul din lume pentru a-și îndeplini dorinețele: „Provin dintr-o familie de ardeleni familişti şi uniţi. Am fost crescută frumos şi încurajată să visez. Mi s-a cumpărat pian când aveam patru ani. Părinţii mei au făcut tot posibilul să mă încurajeze să-mi urmez orice vis”.

Alice Barb a îndrăznit să viseze și nu a făcut rău deloc! O dovedește experiența acumulată până în prezent. A jucat pe scenele marilor teatre, a montat peste 50 de spectacole, iar lista punctelor tari din cariera sa poate continua la nesfârșit.

La Galele TVR Internaţional primeşte premiul „10 pentru România”, 2010, iar la Galele VIP – Galele spectacolului muzical din 2012 primeşte Premiul pentru cel mai bun regizor de muzical şi Premiul pentru cel mai bun spectacol pentru ,,My Fair Lady” montat la Opera Naţională din Constanţa. Preşedinţia României îi decernează, în 2005, Meritul Cultural, notează sursa menționată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel