Alianță PSD - PNL pentru alegeri? Simonis: Una e să discuți, alta să iei decizii

Sursa: Facebook PSD
Sursa: Facebook PSD

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, precizări cu privire la alianța PSD - PNL.

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, a declarat marţi că în acest moment nu există negocieri între PSD şi PNL pentru formarea unei alianţe sau a unei coaliţii în vederea alegerilor de anul viitor, conform Agerpres.

Alfred Simonis a fost întrebat dacă PSD şi PNL se gândesc în momentul de faţă să facă o alianţă sau o coaliţie în vederea alegerilor din 2024.

"În politică şi o zi e mult. Un an şi cât mai e până la finalul lui 2024 este enorm. E prematur să se discute un astfel de scenariu, am văzut nişte informaţii în spaţiul public. Nu există nicio discuţie serioasă în acest moment înspre a construi o astfel de alianţă de care vorbeşte presa. Din punctul meu de vedere, şi aici vă spun ca participant la şedinţele coaliţiei, ale conducerii partidului, nu există această temă în acest moment", a spus Simonis la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că nu este "specialist în domeniu" pentru a se pronunţa dacă este bine sau nu ca cele două partide să candideze împreună la alegeri.

"Ca principiu, îmi place să funcţionez după următoarea regulă: fiecare partid să candideze singur în alegeri, se obţină maximul pe care îl poate obţine şi după aceea se fac majorităţile în Parlament, în consiliile judeţene, în consiliile locale şi aşa mai departe. Asta cred eu. (...) Discuţii în spaţiul public despre liste comune au tot fost. Una e să fie discuţii şi alta e să fie decizii, sau discuţii avansate. În acest moment nu există o discuţie avansată, negocieri care să îmi poată permite mie să vă spun că există o astfel de decizie luată. Nu există", a afirmat Alfred Simonis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel