Urmărește emisiunea live


Alex Coita anunţă o victorie pentru şoferi. Preţurile din service-uri vor fi reglementate

Un proiect al Platformei Social Liberale prinde contur în Parlament. Astfel, iniţiativa conform căreia preţurile din serivce-urile auto vor fi reglementate a fost adoptată în unanimitate în Comisia de Buget din Senat. 

„Este un prim exemplu de proiect comun inițiat de PSL. Continuăm munca! Vom prezenta în mai puțin de o lună proiectul nostru de țară, în cadrul unui eveniment spectaculos.", a declarat Ilan Laufer, copreşedinte al PSL. 

"Se va evita creşterea nejustificată a preţurilor"

"Astăzi, 25 februarie, deputatul Platformei Social Liberale, Sorin Bota, a înregistrat o victorie importantă pentru șoferii și mediul de afaceri din România. Proiectul de modificare a legii nr 132/2017 va stabili un tarif public de referință la costurile reparațiilor auto. Astfel, se va evita creșterea nejustificată a prețurilor în service, protejând șoferii și firmele în general din România, cât și asiguratorii, împotriva abuzurilor și evitând cazurile de concurență neloială a service-urilor „de cartier."

Propunerea legislativă vine urmare a faptului că, de la adoptarea legii supusă revizuirii, s-a observat o creștere cu 34% a costului facturat de service-uri pentru reparații auto.

Inițiativa deputatului Bota a trecut astăzi de prima etapă, fiind adoptată în unanimitate de membrii Comisiei de buget din Senat, urmând să ajungă la comisia economică tot astăzi.

Măsura este susținută și de rezultatele unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare și Strategie, din care rezultă că peste 90% din șoferii din România își doresc prețuri referențiale la reparațiile auto.", a transmis şi Alex Coita pe pagina sa de Facebook. 

„Salutăm votul de azi din Senatul României prin care inițiativa colegului nostru, domnul Sorin Bota, face un pas important spre adoptare. Este o dovadă că, atunci când există un interes comun în beneficiul cetățeanului, clasa politică din România poate găsi o formulă de consens. Acesta este și motivul pentru care am fondat, împreună cu Alexandru Coita, Platforma Social Liberală: de a genera o soluție integratoare, care să aducă toate forțele politice la masă. Îl felicit pe colegul nostru Sorin Bota și sunt încrezător că acesta este doar un prim exemplu de proiect comun generat din inițiativa Platformei Social Liberale. Vom continua în perioada imediat următoare construcția Proiectului de țară România 10 în 10, pe care îl vom prezenta românilor cu ocazia unui eveniment spectaculos care va debuta în mai puțin de o lună", a declarat co-președintele Platformei Social Liberale, Ilan Laufer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel