ALEGERI LOCALE 2016. Olt: Majoritatea organizaţiilor ALDE vor candidaţi proprii

ALEGERI LOCALE 2016. Preşedintele executiv al ALDE Olt, Ioan Ciugulea, a afirmat vineri, într-o conferinţă de presă, că majoritatea organizaţiilor locale ale partidului din judeţul Olt vor să aibă candidaţi proprii la alegerile locale, iar şanse să fie candidaţi comuni ai ALDE şi PSD 'nu există decât 1 sau 2%'.

 Întrebat dacă în urma protocolului de colaborare încheiat la nivel central între PSD şi ALDE în judeţul Olt vor fi candidaţi comuni ai celor două partide la alegerile locale Ciugulea, a aproximat că sunt şanse 1-2%. 'Vreau să vă spun un singur lucru şi asta vă garantez, chiar să zicem că sunt că sunt partea cea mai dură a ALDE din Olt.

Vă garantez eu 100% că poate nici 1% nu va fi cazul sau hai să zic 2%, cu toate că în politică se zice nu, nu va fi niciun candidat comun. Şansa să fie nu există decât 1 sau 2%. Deci asta vă garantez 100%. Pentru că, când o să intrăm în zona organizatorică şi ce am făcut noi în această perioadă de un an de zile de când am făcut fuziunea, nu ne permite acest lucru, pentru că majoritatea candidaţilor organizaţiilor noastre au spus clar de la început că ei vor să candideze singuri, că de aia au venit la ALDE, că ăsta este lucru care ALDE l-a spus peste tot', a declarat Ioan Ciugulea.

El a menţionat că a spus organizaţiilor locale faptul că nu au obligaţia de a avea activităţi comune cu PSD dacă nu doresc.

'Noi am avut o întâlnire cu toţi liderii organizaţiilor, le-am spus clar că nu sunt obligaţi la nicio activitate, să zic comună, cu PSD dacă nu doresc. (...) Nu există obligativitatea în protocol', a afirmat el.

Copreşedintele ALDE Slatina, Cristian Bircea, desemnat anul trecut candidat al partidului la funcţia de primar al municipiului Slatina, a subliniat că va candida pentru Primăria Slatina şi a spus că organizaţiile municipale ale ALDE şi PSD nu au avut vreo discuţie în urma protocolului încheiat la nivel central între cele două partide.

'La Slatina, da, doamnă, candidez, candidez. V-am dat eu vreo nelinişte că n-aş mai candida? Nu, mergem înainte. (...) Ca să existe ce presupuneţi dumneavoastră, trebuie să existe o confruntare între cele două organizaţii, organizaţia municipală ALDE şi organizaţia municipală PSD. N-am avut solicitări de o discuţie pe tema asta din partea organizaţiei municipale a PSD şi cu asta am încheiat subiectul', a răspuns Bircea, la o întrebare referitoare la protocolul între PSD şi ALDE.

Copreşedintele ALDE Slatina, Radu Ioniţă , a spus că decizia biroului politic al ALDE Slatina de a-l desemna pe Cristian Bircea candidat al partidului pentru Primăria Slatina 'rămâne în picioare'.

'Este clar, noi candidăm pe speţele noastre. Ne-am făcut organizaţii peste tot, în fiecare cartier, avem activitate în tot municipiul şi noi vom candida avându-l în frunte pe candidatul nostru Cristian Bircea. Avem toţi încredere în el, am hotărât treaba asta acum o lună şi jumătate prin vot în cadrul Biroului Politic al organizaţiei municipiului Slatina şi în felul ăsta ce am hotărât atunci rămâne în picioare', a spus Ioniţă.

Întrebat dacă ar ceda în favoarea candidatului PSD în cazul în care acesta din urmă ar avea mai multe şanse în alegeri, Cristian Bircea a răspuns: 'Dacă calculele electorale ar arăta că o astfel de construcţie este folositoare, discutăm. Dar atenţie, nu discutăm că unul sau altul dintre candidaţi la ora asta sunt plasaţi mai bine sau mai rău. Pentru că sondaje s-au făcut, nu toate sondajele sunt relevante. Dar o astfel de discuţie n-a avut loc şi ştiţi foarte foarte bine că într-o economie electorală nu întotdeauna 10 şi cu 15 fac 25'.

Ioan Ciugulea a adăugat că obiectivul ALDE în judeţul Olt este să obţină 14% vot politic.

Potrivit acestuia, în prezent ALDE are în judeţ 82 de organizaţii constituite, iar în 70 de organizaţii au fost stabiliţi candidaţii pentru funcţia de primar şi au fost înaintate propuneri în ordine alfabetică pentru lista de consilieri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel