ALEGERI LOCALE 2016. Ce spune Gorghiu despre candidatura lui Orban

ALEGERI LOCALE 2016. Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni, că nu este nimic ocult în desemnarea lui Ludovic Orban pentru a candida la Primăria Capitalei, iar susţinerea acestuia în cursa electorală va fi asumată de întregul partid.

'Am auzit multe scenarii din spatele acestei nominalizări făcute astăzi de conducerea PNL. Nu există niciun fel de scenariu altul decât că ne dorim o soluţie foarte bună pentru bucureşteni care să vină cu o soluţie pentru Bucureşti, în opinia mea, câştigătoare. Motiv pentru care, încă o dată, alături de copreşedintele Vasile Blaga, îi mulţumim lui Cristian Buşoi că a avut înţelepciunea să pună proiectul politic peste proiectul personal. Nu este niciun fel de lucru ocult în toată această desemnare. Vom merge cu Ludovic Orban la Capitală, îl vom susţine şi noi, şi colegii de la Bucureşti. Este o responsabilitate care va aparţine şi va fi asumată de întregul partid şi sunt absolut convinsă că va coagula voturile de pe dreapta', a spus Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că PNL va transmite electoratului bucureştean ca, în cazul în care scrutinul de la locale se va desfăşura într-un singur tur, 'să voteze ca în turul II, util'.

'Să ştie că singurul partid în care pot să investească votul pentru a putea bate PSD-ul care a făcut jale la Primăria Generală în ultimii opt ani aproape este PNL şi candidatul PNL', a afirmat Gorghiu.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a ţinut să precizeze că liberalii sunt în grafic privind pregătirile la alegerile locale. 'Ţineţi minte că atunci când în decembrie s-a pronunţat Consiliul Executiv pe Bucureşti noi am spus că vom avea încă o evaluare în februarie. Lucrul acesta s-a întâmplat. De altfel, o să avem şi la sectoare într-o săptămână evaluările făcute. Şi atunci, ţinând cont şi de poziţia domnului Buşoi, primul chemat ca să spun aşa, mai departe toată lumea inclusiv dânsul a ajuns la concluzia să-l sprijinim pe domnul Orban. Şi domnul Orban va avea toată echipa PNL lângă ea, cum ar fi avut-o şi domnul Buşoi fără nicio discuţie', a adăugat Blaga.

El a susţinut că liberalii nu vor face alianţe preelectorale la locale, dar, ulterior, se pot prefigura astfel de variante pentru asigurarea unei majorităţi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel