ALDE votează Guvernul Cîțu. Anunțul lui Tăriceanu

ALDE a luat o decizie în privința votului de joi, din Parlament, atunci când parlamentarii vor acorda sau nu încrederea Cabinetului prim-ministrului desemnat Florin Cîțu.

Călin Popescu Tăriceanu, președintele ALDE, a spus că atât el, cât și formațiunea pe care o reprezintă vor vota pentru învestirea Guvernului Cîțu, joi, în Parlament.

”Și eu, și colegii mei vom vota acest guvern. Plec de la următoarea considerație – decât niciun guvern, mai bine un guvern slab. Decât să ajungem în situația să nu avem niciun gvern, prefer să avem unul care să creeze premisele pentru a combate eficient criza", a declarat acesta într-o filmare postată, miercuri, pe Facebook.

Tăriceanu a cerut celor de la PNL să își susțină propriul guvern și să voteze la vedere.

”Cred că mâine este un examen de minima responsabilitate, atât a președintețui, cât și a PNL-ului. Sper ca mâine să fie votat guvernul și să își intre în atribuții. Solicităm și președintelui să dea dovadă de responsabilitate și PNL să voteze la vedere mâine", a spus acesta.

Motivarea CCR, invocată

El a declarat că trebuie să se țină cont și motivarea Curții Constituționale privind decizia referitoare la conflictul dintre Parlament și Președintele României:

„Trebuie să avem în vedere și decizia Curții Instituționale care a dat ieri motivarea și care stabilit ieri clar că președintele trebuie să desemneze un premier în vederea realizării finalității pentru care a fost constituită procedura constituțională a guvernului", a mai spus Tăriceanu.

Camera Deputaților și Senatul vor vota, în plen reunit joi, de la ora 16.00, învestirea Guvernului Cîțu, potrivit unei decizii aprobate luni de conducerea Legislativului, amintește Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel