ALDE: Prioritatea PNL nu trebuie să fie data alegerilor locale, ci învestirea unui Guvern

ALDE va participa astăzi la consultările cu privire la calendarul alegerilor locale printr-o delegație compusă din purtătorul de cuvânt, deputatul Varujan Vosganian și vicepreședintele ALDE, deputatul Steluța Cătăniciu.  

Reprezentanții ALDE vor transmite premierului interimar Ludovic Orban că, din punctul ALDE de vedere, nu stabilirea unui calendar pentru alegerile locale reprezintă în acest moment o prioritate, ci, din contră, prioritatea absolută trebuie să fie învestirea unui Guvern care să aibă puteri depline pentru a putea gestiona criza generată de răspândirea coronavirus.

În acest context ALDE subliniază că măsurile obligatorii care se impun a fi luate de Guvern nu pot să se oprească doar la acțiuni de limitare a răspândirii virusului. Este nevoie de un Guvern cu puteri depline care să aibă în vedere soluții pentru reducerea efectelor economice ale acestei situații generate de extinderea cazurilor de coronavirus. Operatorii din transporturi, turism, comerț au nevoie de sprijin pentru a putea trece peste perioada dificilă, pentru a putea păstra locurile de muncă și pentru a rezista până când situația se va stabiliza.

ALDE consideră că Guvernul trebuie să se concentreze pe aceste probleme mai degrabă decât pe un calendar pentru niște alegeri despre care nu știm în acest moment dacă vor putea fi organizate în condiții de siguranță pentru populație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel