ALDE decizie fermă privind Legea bugetului. Tăriceanu: Altfel, avem buget în februarie

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pledează pentru o dezbatere a bugetului în Parlament, pentru a evita ”derapajele democratice”.

ALDE insistă ca Legea bugetului să fie dezbătută în Parlament, iar Călin Popescu Tăriceanu face apel la premierul Ludovic Orban să evite asumarea răspunderii și să existe o discuție și un vot în Legislativ, conform Mediafax.

”Problema care se pune e cea legată de asumarea răspunderii. Vreau să subliniez faptul că noi am declarat că vom face o opoziție loială cetățeanului. Cred că e în folosul cetățenilor care dezbaterea bugetului să aibă loc în Parlament. Pledez cu insistență pentru o dezbatere a bugetului în Parlament și îl încurajez pe premier să vină cu o dezbatere în Parlament. Asumarea răspunderii poate fi atacată la CCR. Celealte asumări au fost deja atacate și s-a dat termen de 29 ianuarie. Deci și pe asumarea răspunderii pe buget nu se va da termen mai devreme de 29 ianuarie și vom avea buget în februarie. Insist pentru ca ceea ce spunem în spațiul public despre instituțiile democratice, respectul pe care îl datorăm cetățenilor și instituțiilor să se regăsească pe un buget care este adoptat prin Parlament", a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marți, la finalul ședinței Biroului Politic Executiv al ALDE de la Parlament.

Discuție cu premierul Orban

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că trebuie să existe o discuție a prim-ministrului cu toate grupurile parlamentare, inclusiv cu PSD, pentru a avea o dezbatere în Parlament pe Legea bugetului pe anul 2020.

”Mi-aș permite să îi sugerez premierului să facă o discuție cu toate grupurile parlamentare și cu PSD pentru a avea o dezbatere. Deja am văzut plafoanele aprobate pentru buget cu degicitul prognozat la 3,6% din PIB. Am discutat cu domnul Orban săptămâna trecută și am văzut declarațiile de săptămâna aceasta și am văzut că preferă asumarea răspunderii. Nu vreau să existe derapaje democratice. Suntem totuși niște partide care avem respect pentru Constituție, regulile democratice și acest lucru am vrea să se vadă", a completat Tăriceanu.

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că există o probabilitate de 75% ca Guvernul să aleagă varianta angajării răspunderii pe Legea bugetului de stat de anul viitor și 25% să fie o dezbatere în Parlament. Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, că PSD nu exclude posibilitatea de a depune o moțiune de cenzură, dacă Guvernul Orban își va asuma răspunderea pe legea bugetului în Parlament.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel