Alba: Sprijin Salvamont pentru recuperarea unei turiste din Ungaria, epuizată fizic, la Rimetea

O turistă din Ungaria aflată în zona Rimetea a solicitat, luni seara, ajutor, fiind epuizată fizic, motiv pentru care în sprijinul acesteia a pornit un echipaj al Salvamont.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Public Salvaspeo Alba, un echipaj intervine luni seara în zona Rimetea, pentru recuperarea unei femei de circa 60 de ani, cetăţean maghiar. Aceasta este epuizată fizic şi nu prezintă vreo traumă, a precizat Claudiu Costea.

Tot la Rimetea, duminică, o femeie din Ungaria, de 59 de ani, a fost evacuată şi a primit ajutor medical după ce a suferit o entorsă în timp ce străbătea un traseu turistic de pe Masivul Piatra Secuiului. Rimetea este o comună locuită preponderent de populaţie de etnie maghiară, iar anual mii de persoane, cu deosebire din Ungaria, vizitează zona.

Cea mai mare parte din ansamblul Pietrei Secuiului, care are o altitudine de 1.128 de metri, este accesibilă doar căţărătorilor profesionişti, dar există şi un traseu turistic bine marcat. În mai, o turistă de 50 de ani din Ungaria şi-a pierdut viaţa după ce i s-a făcut rău în timp ce se afla pe Masivul Piatra Secuiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel