Afacere cu locuințe în care s-au produs crime înfiorătoare

60718843
60718843

Cât valorează un apartament în care a avut loc un asasinat? Dar un restaurant în care s-a produs un măcel? Care este momentul ideal în care poate fi pusă în vânzare o locuință în care a avut loc un ritual satanic?

La aceste întrebări a încercat să răspundă expertul în imobiliare Randal Bell care – de mai bine de două decenii – se ocupă cu această afacere macabră, așa cum ar putea fi catalogată de unii. Este vorba de locuri care își pierd o bună parte din valoare pentru că acolo au avut loc atacuri teroriste, crime sau catastrofe naturale.

Printre casele cu un “trecut șocant”, pe care Randall Bell le-a vândut până acum, se numără apartamentul în care a fost asasinată  soția unui fost fotbalist american, O. J. Simpson, în anul 1994. De asemenea, acesta a vândut și o locație unde 39 de adepți ai sectei religioase Heven’s Gate s-au sinucis în speranța că vor fi luați de “nava” ce urma cometei Hale-Boop, în fapt, coada luminoasă a acesteia. Cu toții au luat fenobarbital amestecat cu votcă și şi-au pus pungi de plastic pe cap, pentru a se asigura că se vor asfixia.

Cât se poate pierde din valoarea unei locuințe

Randal Bell, în anii ’90, a început să caute factorii care fac ca o proprietate să își piardă valoarea. Expertul explică faptul că o locuință în care au avut loc crime odioase își pierde 15%-25% din preț. Există și cazuri în care pierderea este de 100%. Un exemplu pentru ilustrarea acestui caz este un restaurant McDonald’s din San Diego. Aici, în anul 1984, un bărbat a ucis 21 de persoane. Pentru că nu a fost găsit cumpărător, clădirea a fost demolată.

Proprietarii acestor locuințe nu trebuie să își piardă speranța. Există soluții

Bell spune că, înainte de a încerca să scape de o proprietate în care au avut loc crime, persoana în cauză ar trebui să locuiască o perioadă acolo sau să o închirieze pentru o perioadă. “Răbadarea este cheia succesului în astfel de cazuri. Casele nu ar trebui scoase la vânzare imediat după o tragedie. Este puțin probabil să își găsească cumpărător. Este bine ca proprietarul să aștepte trei sau cinci ani până când să încerce să vândă locuința în cauză”, a spus Bell pentru BBC Mundo.

De asemenea, specialistul a zis că înainte de a pune proprietatea în vânzare, nu trebuie să mai existe nici "urmă" de crimă. De asemenea, este bine să fie făcute unele modificări în ceea ce privește aspectul casei pentru a scăpa de un trecut dureros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel