Adevărul. Ce a spus Cîțu despre INVESTIȚII la Digi24

Florin Cîțu, Digi24
Florin Cîțu, Digi24

Florin Cîțu, ministru de Finanțe, a fost prezent în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu, la Digi24, unde a fost întrebat din ce va face investiții, în contextul în care a vorbit despre bani care lipsesc. 

Întrebat, la Digi24, dacă vor avea din ce să facă investiții în 2020, Florin Cîțu a răspuns, la Digi24: ”Când vorbim de investiții, lumea se gândește doar la investiții publice. Eu văd lucrurile de ansamblu. Trebuie să fie o combinație între investiții publice și investiții private. Ceea ce va face această administrație - da, publice vom avea și am spus că va fi un buget construit pe proiecte majore, nu ca până acum, fiecare să arunce orice proiect ca să iasă la număr. Nu, va fi un buget construit pe proiecte majore pe care le putem face, le începem și le facem, nu doar să le punem în buget, deci asta ar fi o diferență- va fi o atitutine schimbată față de sectorul privat, față de investitorii străini, față de investitorii români, față de antreprenori, avem o relație foarte bună cu toți acești oameni, inclusiv cu sistemul bancar, cu sistemul financiar. Eu sper ca această atitudine transparentă să ducă și la investiții străine în România. Oricât am încerca și oricâți bani am pune noi la buget, niciodată nu ne vom dezvolta doar cu bani de la buget, avem nevoie de un sector privat puternic și aici văd eu marea schimbare cu această administrație, trecând de la stânga la dreapta creșterea economică, iar motiorul nu vine din consum, prin bani de la buget, ci prin investiții, lăsând sectorul privat să se dezvolte, este o schimbare de paradigmă care nu se face peste noapte, durează, dar care este singurul mod, dacă dorim, ca toți românii să beneficieze pe viitor, singurul mod de creștere este cu sector privat puternic. Apoi, poți să ai bani de școli, de spitale, de autostrăzi. Dacă nu ai sector privat puternic, nu o să ai niciodată bani pentru un sector public bun și servicii publice de calitate, nu invers”. 

”Nu e treaba guvernului să facă investiţii, noi suntem guvern liberal, încurajăm sectorul privat să facă investiţii. Autostrăzile nu se fac cu bani de la buget” este varianta care circulă viral pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel