Acţiuni Centenar, contestaţii respinse. Ivaşcu: Proiectele pot demara

Contestaţiile depuse la adresa manifestărilor şi evenimentelor ce vor fi organizate în contextul Centenarului Marii Uniri au fost respinse. 

Comisia de soluționare a contestațiilor privind manifestările, acțiunile și proiectele de aniversare a Centenarului României (1918-2018) și a Primului Război Mondial formulate, depuse și asumate de entități persoane juridice de drept privat fără scop patrimonial, și-a încheiat activitatea ieri, 20 august 2018, potrivit prevederilor legale.

Comisia mai sus menționată s-a întrunit într-o ședință de lucru în plen, în data de 20 august 2018, după ședințe de lucru consecutive desfășurate în perioada 9-14 august, și a analizat un număr de 50 de constestații, puse la dispoziție de Departamentul Identitate Națională (DIN). Contestațiile depuse au fost abordate din perspectiva prevederilor OMCIN nr. 2319/2018. Așadar, Comisia a analizat motivele contestaţiei și a urmărit modul în care s-a aplicat procedura de selecție a propunerilor în cadrul procesului de selecție.

Toate contestaţiile au fost respinse

În consecință, Comisia a respins toate contestațiile solicitanților, procedura fiind respectată în totalitate de comisia de selecție și evaluare.

Mă bucur nespus că o parte importantă a procesului dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri este pe cale să se încheie, astfel încât proiectele frumoase depuse de solicitanți pot demara în cel mai scurt timp posibil. Le urez succes tuturor celor care au câștigat și sper ca fiecare cetățean român să se poată bucura de manifestările la care vom asista în lunile următoare. Este sărbătoarea noastră, a tuturor, dar mai ales a celor în slujba cărora ne aflăm.

Menționez că lista proiectelor admise, publicată pe site-ul instituției în data de 3 august 2018, va fi supusă aprobării în cadrul următorului Comitet Interministerial. De asemenea, pentru transparență și din respect pentru cheltuirea judicioasă a banului public, vă informez că suma rămasă nealocată în urma selecției proiectelor depuse de ONG-uri, va fi destinată unui nou apel de proiecte care va fi deschis în perioada imediat următoare. Noua selecție de proiecte va avea în vedere acele manifestări a căror implementare trebuie să fie încadrată în intervalul de timp octombrie – decembrie 2018", a explicat Ministrul Culturii și Identității Naționale, George Ivașcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel