A murit Lucian Feodorov, de la AUR. Era cel mai vârstnic parlamentar

Facebook George Simion
Facebook George Simion

Deputatul AUR Lucian Feodorov a murit miercuri dimineaţă, la vârsta de 80 de ani. Acesta era cel mai vârstnic parlamentar. 

”Conducerea AUR își esprimă tristețea față de vestea primită în această dimineață. La ora 5.00 domnul deputat Lucian Feodorov a trecut la Domnul. Vestea năprasnică vine înaintea congresului AUR”, spune George Simion, conform Mediafax. 

El amintește că Lucian Feodorov a condus prima ședință a actualului Parlament. ”A fost un om minunat, un bun patriot, de la care am avut de învățat cu toții”, adaugă Simion.

În luna februarie, Feodorov a fost internat la Terapie Intensivă, după ce a suferit un infarct. Lucian Feodorov avea 80 de ani, arată sursa citată. 

Prima şedinţă a Parlamentului, condusă de Feodorov, cu scandal 

Lucian Feodorov, în vârstă de 78 de ani, deputat AUR, care a prezidat ședința de constituire a Camerei Deputaților, a închis ședința fără să declare constituită Camera Deputaților. Feodorov a spus că ”e cam târziu și încă e la muncă (n.r. aproape de miezul nopții)” și că în mod normal toți au ”o durată de muncă”, nu ”stăm non stop”, apoi a închis ședința.

Au urmat vociferări din partea deputaților PNL și USR - PLUS, dar și din partea celor de la PSD, care au cerut constituirea legală a Camerei Deputaților, pe procedură, pentru că altfel jurământul parlamentarilor ar fi trebuit reluat.

Copreședintele AUR, George Simion, a amenințat, la un moment dat, că va părăsi sala împreună cu toți deputații AUR, acuzând PSD că și-a dat mâna cu PNL „ca să îl înscăuneze pe Ludovic Orban președinte în noaptea asta”.

Alfred Simonis (PSD) a replicat, spunând că va candida împotriva lui Ludovic Orban (PNL) și ar fi ciudat dacă ar candida ca să nu se voteze, cum a sugerat George Simion.

Gabriel Andronache a spus că, dacă preşedintele decan de vârstă părăseşte şedinţa, el va fi înlocuit cu următorul decan de vârstă şi va continua şedinţa. ”În măsura în care veţi părăsi pupitrul, veţi fi înlocuit de următorul decan de vârstă. Şedinţa va continua pentru că aceasta este litera Regulamentului, Camera trebuie constituită. Să fiţi elegant să închidem procedura astăzi”, a spus Andronache. 

După aceste dispute, preşedintele de şedinţă a anunţat că au fost validate 329 de mandate, iar 322 de deputaţi au depus jurământul. Ca urmare, Camera Deputaţilor a fost legal constituită. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel