A murit cel mai bătrân om din lume. Câți ani avea

Luo Meizhen
Luo Meizhen

Marți a fost anunțată moarte celei despre care autoritățile chineze spun că ar fi fost cea mai bătrână femeie din lume, în vârstă de 127 de ani. Acest lucru este însă contestat în străinătate.

Potrivit registrelor oficiale, Luo Meizhen s-a născut în 1885. Astfel, ea ar fi trebuit să fie cea mai în vârstă femeie din lume, până la decesul survenit weekendul trecut, după mai multe luni de boală. "Avea 127 de ani atunci când a murit. A fost un deces la care ne aşteptam", a declarat nepotul ei, Huang Heyuan, conform Mediafax.

Data oficială a naşterii lui Luo Meizhen face ca ea să fi fost cea mai în vârstă persoană din lume, devansându-l pe japonezul Jiroemon Kimura, desemnat cel mai în vârstă bărbat din lume, care încă trăieşte şi are 116 ani. Vârsta reală a lui Luo Meizhen reprezintă însă un subiect controversat, întrucât China deţine un sistem fiabil de înregistrare a naşterilor, care a fost implementat abia la câteva zeci de ani după naşterea defunctei. Dubiile au fost întărite de relativa tinereţe a copiilor ei. Cu toate acestea, anul 1885 era înscris pe permisul ei de rezidenţă şi în cartea ei de identitate. Potrivit Cărţii Recordurilor Guinness, persoana care a trăit cel mai mult în lume a fost franţuzoaica Jeanne Calment, decedată în 1997, la vârsta de 122 de ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel