A fost elucidat misterul luminilor ciudate care au apărut pe cerul Californiei de Sfântul Patrick / video

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Misterul luminilor ciudate apărute pe cerul din California de ziua Sfântului Patrick a fost elucidat.

Vineri seara au fost văzute dâre misterioase de lumină pe cer în zona Sacramento, șocându-i pe cei care participau la evenimente cu ocazia Zilei Sf. Patrick. Ei au postat apoi videoclipuri pe rețelele de socializare cu luminile ciudate, conform YahooNews

„Am fost în stare de șoc, dar uimiți că am fost martori la așa ceva”, a spus un cetățean. „Nimeni dintre noi nu văzuse vreodată așa ceva”, a adăugat el.

Care ar fi fost cauza fenomenului

Astronomul Jonathan McDowell, de la Centrul Harvard-Smithsonian pentru Astrofizică, a spus sâmbătă, într-un interviu pentru The Associated Press, că este încrezător în proporție de 99,9% că dârele de lumină provin de la arderea unor resturi spațiale.

McDowell a spus că un pachet de comunicații japonez care transmitea informații de la Stația Spațială Internațională către un satelit de comunicații și apoi înapoi pe Pământ a devenit nefuncțional în 2017. Echipamentul a fost aruncat de pe stația spațială în 2020, deoarece ocupa spațiu, iar acum, când a reintrat în atmosferă, a ars, a adăugat McDowell.

Bucățile în flăcări ale satelitului au creat un „spectacol de lumini pe cer”, a spus McDowell.

Raj Dixit, vicepreședintele Societății Astronomice din Valea Sacramento, a declarat pentru CBS Sacramento că vechiul satelit de comunicații japonez este cunoscut sub numele de ICS-EF. 

Dixit spune că există niște gunoaie spațiale cu zeci de ani mai vechi care încă se află în spațiu, dar cea mai mare parte se află pe o orbită care este stabilă, încât nu vor putea coborî pe Pământ.

„Cred că extratereștrii ar fi suficient de deștepți pentru a nu exploda în atmosferă“, a spus Dixit. „Oricât de mult ne place să vorbim despre OZN-uri sau invazii extraterestre sau asteroizi Armageddon, adevărul este puțin mai banal, dar interesant”, a spus Dixit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel