10 iunie - PSD, semnare protocol de fuziune cu un alt partid

Denisa Zamfir / 09 iun 2019 / 17:25 Salveaza PDF Comentarii
PSD
Descriere foto: PSD

PSD a semnat protocol de fuziune cu un alt partid la data de 10 iunie. 

Este vorba despre ziua de 10 iunie din anul 2002. Mediafax a prezentat sumarul evenimentelor interne. 

Iată evenimentele interne din 10 iunie, de-a lungul anilor

 

1860 - S-a născut cântareaţa Hariclea Darclée (m. ianuarie 1939).

1912 - Aurel Vlaicu a obţinut, la mitingul aviatic de la Aspern (Austria), premiul I pentru aruncarea unui proiectil la ţintă, de la o înălţime de 300 de metri şi premiul al II-lea, pentru aterizarea la punct fix.

1967 - A încetat războiul de şase zile dintre Israel, Siria, Egipt şi Iordania.

1993 - A avut loc ceremonia schimbului instrumentelor de ratificare a Tratatului cu privire la relaţiile de prietenie şi colaborare între România şi Spania. Tratatul a fost semnat la Madrid în februarie 1992 şi a intrat în vigoare la data de 10 iulie 1993.

1996 - Victor Ciorbea şi Anton Vătăşescu au semnat un "Acord pentru guvernarea Bucureştiului", în care se prevedea susţinerea candidatului CDR în turul doi al alegerilor pentru Primăria Capitalei.

1997 - Miniştrii de Externe participanţi la reuniunea de la Salonic au adoptat Declaraţia de bună vecinătate, stabilitate, securitate şi cooperare în Balcani.

1998 - Guvernul României a elaborat Programul naţional de integrare a României în Uniunea Europeană, care cuprindea capitole referitoare la domeniile economic, financiar, legislativ, politic, social, justiţie şi afaceri interne.

1998 - Parlamentul a aprobat participarea a zece poliţişti români la operaţiunile de menţinere a păcii din Bosnia-Herţegovina.

1999 - Deputaţii au adoptat Legea accesului la dosarele fostei Securităţi – Legea "Ticu Dumitrescu".

2002 - PSD a semnat un protocol de fuziune cu Partidul Moldovenilor, condus de primarul oraşului Iaşi, Constantin Simirad.

2003 - Cuplul regal spaniol, regele Juan Carlos şi regina Sofia, a sosit în Bucureşti într-o vizită de stat de două zile, la invitaţia preşedintelui Ion Iliescu.

2004 - A încetat din viaţă cântăreţul american Ray Charles (n. 23 sep 1930)

2007 - Poducătorul auto italian Fiat a negociat cu Ford o eventuală preluare a diviziilor Jaguar şi Land Rover, dar a renunţat la aceste planuri, întrucât achiziţiile ar fi afectat ratingurile acordate companiei pentru credite

2008 - Scriitorul Cinghiz Aitmatov, originar din Kârgâztan, autor sovietic tradus în lumea întreagă, a decedat. A fost nominalizat la premiul Nobel pentru Literatură în 2008 ("Eşafodul", "Vaporul alb", "O zi mai lungă decât veacul") (n. decembrie 1928)

Vezi și: BPN al PSD. Discuţii despre Congres și propunerile de vicepremieri


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26