Cine a fost primarul care ne-a scăpat de hingherii de mașini

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a făcut un pariu câștigător. În 2012, după alegerile locale, a anulat decizia de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar în sectorul său.

În campania electorală pentru alegerile locale din iunie, 2012, Robert Negoiță a promis că va renunța la ridicarea mașinilor parcate neregulamentar dacă va fi ales primar la sectorul 3. Astfel, după scrutinul din iunie, la propunerea noului edil,  Robert Negoiță, Consiliul local a decis interzicerea ”hingherilor de mașini”, o premieră la acel moment.

În ciuda unei campanii ostile de presă, care folosea criticile unor șoferi care se confruntau cu ambuteiaje, generate printre alte motive și de staționarea neregulamentară a vehiculelor, primarul Robert Negoiță a menținut decizia, anticipând actuala hotărâre a magistraților de la Înalta Curte de Casație și Justiție.  

Citește și: Robert Negoiță: Vom dubla bursele liceenilor care domiciliază și învață în Sectorul 3

ÎCCJ, la sesizarea Avocatului Poporului a decis, luni,  că  maşinile parcate neregulamentar nu pot fi ridicate în baza unei decizii a consiliului local, întrucât această autoritate nu este competentă să reglementeze procedura în acest sens. Numai Guvernul poate să stabilească regulementul de aplicare a acestor măsuri contravenţionale.

Primarul Robert Negoiță a mai făcut o promisiune inedită în campanie, pe care a respectat-o, după alegeri, astfel încât locuitorii Sectorului 3 nu mai plătesc taxă pe gunoiul menajer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel