EXCLUSIV  Ședință CExN pentru Zgonea. Culise: Pedepse pregătite de liderii PSD

Valeriu Zgonea este pe punctul de a pierde funcțiile din PSD, dar și șefia Camerei Deputaților. Luni i s-a dat un ultimatum, potrivit surselor dcnews.ro, să demisioneze el, dacă nu vrea să fie demis de liderii PSD. Valeriu Zgonea este contestat mai ales de parlamentarii PSD, dar și de unele organizații locale. 

La Biroul Permanent Național de luni, i-au cerut demisia lui Valeriu Zgonea, printre alți politicieni, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă, Gabriela Firea, Nicolae Bădălău, Rovana Plumb și Mircea Drăghici. Ei au cerut demisia din funcții a lui Valeriu Zgonea pentru a nu se ajunge să fie tranșată această problemă în CExN. 

Cum Valeriu Zgonea nu și-a dat demisia din funcțiile deținute în partid, pentru miercuri, la Comitetul Executiv Național, s-au mobilizat unele organizații locale și parlamentarii PSD, potrivit surselor dcnews.ro. Ei cer înlocuirea lui Valeriu Zgonea la Camera Deputaților și demisia din funcția de președinte-executiv al PSD, posibil și demisia din partid. Lui Valeriu Zgonea i se reproșează că a blocat inițiativele în Parlament ale PSD, în principal cele care doreau să îndrepte abuzurile împotriva drepturilor omului. Revolta din PSD împotriva lui Valeriu Zgonea a început după reținerea Liei Olguța Vasilescu. În timp ce social-democrații erau revoltați că i s-au pus cătușele primarului Craiovei și șocați de motivul reținerii, Valeriu Zgonea declara că PSD nu stă într-un singur primar. În plus, liderii PSD sunt nemulțumiți că președintele Camerei Deputaților le-a spus că au obligația să susțină toate cererile DNA, indiferent dacă sunt greșite. Parlamentarii mai sunt nemulțumiți că Valeriu Zgonea nu comunică cu grupul PSD de la Camera Deputaților și nu susține legea răspunderii magistraților, modificările legislative cerute inclusiv de CCR la Codul Penal. 

Pe lângă toată revolta parlamentarilor PSD, de Valeriu Zgonea, deputat de Dolj, a fi nemulțumită chiar organizația locală din Dolj, care nu vrea să-i mai permită accesul în sediu și ia în calcul chiar un miting anti-Zgonea. 

[citeste si]    

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel