Valeriu Zgonea: Mi-am amintit de Inchiziție. Cu cine este comparat Liviu Dragnea

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD cu votul unanimității din CEx. Acesta, vădit surprins și mâhnit de decizia colegilor de partid, a declarat că decizia este profund nedreaptă, dar o acceptă. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost comparat cu masculul alfa dintr-o turmă de antilope gnu care se aruncă într-un râu plin cu crocodili, și urmat de restul semenilor. Scapă cine poate, a declarat Valeriu Zgonea.

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților,  a declarat, după ce a fost exclus din PSD în ședința CEx, că: "este o zi foarte importantă pentru viața mea. Sunt de peste 20 de ani în acest partid, și astăzi am asistat la o decizie profund nedreaptă. Mi-a amintit de inchiziție și de ideea în care dacă exprimi o opinie automat ești taxat pentru că ai o opinie. 

Delictul de opinie a devenit, după 26 de ani, ceea ce dumneavoastră ați aflat astăzi. Eu rămân atașat valorilor social-democrate, mulțumesc lui Dumnezeu că nu mi-au luat și inima de social-democrat. Am acceptat decizia lor, nu comentez, sunt datori domniile lor să explice. Am exprimat o opinie că liderii partidului nu trebuie să transfere problemele lor asupra candidaților din aceste zile.

Din respect pentru sutele de mii de mebri și votanți al PSD, care astăzi încep să pregătească campania electorală care debutează pe 5 mai, mă voi abține de la alte comentarii.

Rămân un om cu o conștiință curată, spun ceea ce gândesc, spun ceea ce simt, am spus în interiorul partidului și așa voi fi cum am fost în ultimii 20 de ani.

[citeste si]

E o decizie profund nedreaptă, eu am atras atenția simplu... Integritatea este la ordinea zilei pe buzele tuturor românilor. În loc să plece el, plec eu. Asta e decizia. Eu mă supun, le-am explicat, nu am înțeles din raportul Comisiei de integritate unde avem într-un statut de partid politic în 2016 sancționarea delictului de opinie, dar m-am supus deciziei colegilor mei...

Mă uitam aseară la un documentar despre antilopele gnu, și în procesul de a căuta acolo unde vor să ajungă trec peste un râu. Şi masculul alfa sare în râu şi, fără să gândească, fără să simtă ceea ce se poate întâmpla cu ele, toate sar după masculul alfa. Singura problemă este că acel râu este renumit ca fiind plin de crocodili. Așa se află și PSD-ul astăzi. Scapă cine poate. Eu am atras atenția că este o mare eroare dacă liderul nu-și ascunde responsabilitatea funcției pe care o are, fiind principalul partid din România. În rest, fiecare are conştiinţa împăcată, eu am conştiinţa curată că am atras atenţia în interiorul partidului că vulnerabilizăm tot partidul şi miile de candidaţi şi va fi un subiect de dezbatere până la toamnă cu privire la integritate. De aici, cei care au luat decizia trebuie să comunice", a spus Zgonea.

Întrebat ce mesaj are pentru Liviu Dragnea, Zgonea i-a urat acestuia sărbători pascale fericite, ca şi tuturor românilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel