Papa Francisc și inteligența artificială. Pontiful va participa la summitul G7

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Papa Francisc va participa la summit-ul Group of Seven (G7) din Italia în luna iunie, pentru a discuta despre provocările puse de Inteligența Artificială (IA), a anunțat vineri premierul italian Giorgia Meloni, informează Reuters.

Summit-ul are loc în regiunea Puglia din sudul Italiei, între 13 și 15 iunie, și adună liderii Statelor Unite, Germaniei, Marii Britanii, Franței, Italiei, Canadei și Japoniei, precum și câțiva invitați speciali.

"Este pentru prima dată în istorie când un pontif va participa la lucrările unui G7", a declarat Meloni într-un mesaj video.

Ea a menționat că Papa Francisc va participa la o sesiune dedicată Inteligenței Artificiale, pe care a descris-o drept una dintre "cele mai mari provocări antropologice ale timpului nostru".

"Sunt convinsă că prezența Sa Sfinției va aduce o contribuție decisivă la elaborarea unui cadru etic și cultural pentru reglementarea Inteligenței Artificiale", a declarat Meloni.

Italia, care deține în prezent președinția rotativă a G7, a aprobat în această săptămână un proiect de lege vizând stabilirea unor reguli de bază pentru utilizarea IA, alocarea de investiții în acest sector și stabilirea sancțiunilor pentru infracțiunile legate de IA.

"Este o tehnologie care poate genera mari oportunități, dar care aduce și riscuri enorme, precum și afectarea inevitabilă a echilibrului global", a declarat Meloni vineri, adăugând că IA trebuie să fie "atât centrată pe om, cât și controlată de om".

Grupul G7 este un forum interguvernamental format din cele mai mari economii avansate din lume: Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit și Statele Unite ale Americii. Uniunea Europeană are, de asemenea, un rol important ca membru "neenumerat". Inițial, acest grup a fost fondat pentru a aborda provocări economice globale, dar în timp a devenit o platformă importantă pentru discuții pe teme precum schimbările climatice, securitatea globală și dezvoltarea internațională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel