Zgonea, atacat din PNL: El blochează justiția

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi susține că Valeriu Zgonea este cel care blochează filmarea voturilor anti-DNA în Camera Deputaţilor.

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi consideră că între preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu există ”nicio diferenţă”, punctând că Zgonea este cel care doreşte să blocheze filmarea voturilor pe cererile de ridicare a imunităţii venite de la DNA:

„Lui Valeriu Zgonea i-a dispărut curajul de vineri când ameninţa că va demisiona din funcţiile din PSD dacă Liviu Dragnea nu pleacă de la şefia partidului şi acum aşteaptă, probabil, să treacă ziua de miercuri sperând că va scăpa nesancţionat pe linie de partid. De fapt, adevărul este că între el şi Liviu Dragnea nu există nicio diferenţă. Sigur, Liviu Dragnea este cel care refuză în mod aberant să plece de la conducerea PSD chiar dacă are o sentinţă definitivă a Înaltei Curţi care l-ar obliga să facă acest pas. Dar să nu îl transformăm pe Valeriu Zgonea într-un martir care se luptă cu balaurii din PSD. Până la urmă, în calitatea sa de preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea este cel care vrea să îi împiedice pe jurnalişti să filmeze voturile pe cererile venite de la DNA. Nu care cumva să vadă cetăţenii cine îi apără pe suspecţii de corupţie de DNA: Partidul Social Democrat! Mai mult, Zgonea a fost cel care a propus modificarea Regulamentului în acest sens".

Raeţchi mai spune  că Zgonea vrea să suprime libertatea presei, ca şi Dragnea care a iniţiat celebra Lege a Defăimării:

„Cu alte cuvinte, Valeriu Zgonea vrea să suprime libertatea presei, aşa cum şi Liviu Dragnea a încercat, în trecut. Mă refer la celebra Lege a Defăimării, iniţiativă a preşedintelui PSD şi care - dacă ar fi fost adoptată - ar fi fost deosebit de periculoasă pentru libertatea de exprimare în presă, pe Facebook şi bloguri. Mai mult, discuţiile despre interzicerea filmării votului pe cererile de urmărire penală, reţinere şi arestare venite de la DNA au început după ce Cristian Rizea, coleg de partid cu Liviu Dragnea şi Valeriu Zgonea a fost salvat de procurori de către colegii parlamentari. Nu înainte ca jurnaliştilor să le fie îngreunată filmarea votului pe cererea sa de ridicare a imunităţii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel