Traficul va fi restricționat în București, în contextul Pelerinajului de Florii - Vezi traseul

Arhiepiscopia Bucureştilor organizează, sâmbătă, Pelerinajul de Florii, la care vor participa ierarhi, preoţi, monahi şi credincioşi. Astfel, traficul urmează să fie restricţionat pentru buna desfășurare a pelerinajului.

Participanţii se vor aduna începând cu ora 15,30, în zona Mănăstirii Radu Vodă.

Traseul Pelerinajului de Florii

Între orele 15,30 - 18,30 este programată procesiunea religioasă pe următorul traseu:

Mănăstirea Radu Vodă (plecare la 16,15) - Bulevardul Mărăşeşti - Bulevardul Dimitrie Cantemir - Piaţa Unirii (latura de Est şi latura de Nord) - Biserica Sf. Anton - Curtea Veche, Paraclis Patriarhal (sosire la ora 16,45, plecare la ora 17,00) - Piaţa Unirii (latura de Vest) - Crucea Brâncovenească (sosire 17,15, plecare 17,30) - Colina Bucuriei - Catedrala Patriarhală (sosire la ora 17,45).

Conform unui comunicat al Brigăzii Rutiere, deplasarea preoților și credincioșilor se va face pe partea carosabilă, ocazie cu care traficul rutier va fi restricționat pe acest traseu astfel:

* Piaţa Unirii - restricţionare progresivă în funcţie de deplasarea credincioşilor * Str. Radu Vodă - închidere totală de la Bd. Mărăşeşti * Bd. Dimitrie Cantemir - închidere totală între intrarea din Pasajul Unirii (traficul va fi deviat prin pasaj) şi Splaiul Unirii, pe sensul de mers către Piaţa Unirii.

De asemenea, se recomandă ca rută ocolitoare Bulevardul Dimitrie Cantemir - Pasaj Unirii - Piaţa Universităţii. Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului, dar şi de prevenire a accidentelor de circulaţie.

Polițiștii le mai solicită conducătorilor de mașini să nu oprească ori să staţioneze, ci doar în locurile special amenajate, să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri. De asemenea, sunt îndemnați șoferii să îşi păstreze calmul şi să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să evite să circule, pe cât posibil, în perimetrul adiacent locului de desfăşurare a evenimentului;

Să reducă viteza în momentul în care trec pe lângă grupurile de credincioşi, precum și să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranţa lor, însă şi a celorlalţi participanţi la trafic. Pietonilor le este recomandat să circule exclusiv pe trotuare, iar traversarea străzii să o facă doar prin locurile special amenajate şi la culoarea verde a semaforului electric, după ce s-au asigurat bine, iar șoferii le-au înţeles intenţia de a traversa. 

Ce sărbătorim la Duminica Floriilor - Duminica Stâlpărilor

Intrarea Domnului în Ierusalim, Duminica Floriilor sau Duminica Stâlpărilor, aşa cum mai este denumită, este sărbătorită în duminica dinaintea Învierii Domnului (a Sfintelor Paşti), în acest an în ziua de 28 aprilie.

"Iată astăzi Hristos intră triumfal în Ierusalim însoţit de mulţime de oameni cu ramuri de finic în mâini. Să-L întâmpinăm şi noi pe Hristos cu stâlpări de fapte bune. Hristos blesteamă smochinul fără roade care se usucă. Să ne temem şi noi, că suntem ca nişte pomi fără roade pe pământ, lipsiţi de multe bunătăţi duhovniceşti", spunea părintele Cleopa Ilie (Predică la Duminica Floriilor, Editura Mănăstirii Sihăstria, 1996;

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel