Zinedine Zidane și-a dat demisia de la Real Madrid după un sezon fără trofee

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Zinedine Zidane părăsește din nou funcția de manager al lui Real Madrid.

Conform BBC Sport, antrenorul francez și-a dat pentru a doua oară demisia de la clubul madrilen, după ce în sezonul 2020-2021 nu a obținut niciun trofeu. Real Madrid a transmis un comunicat în care au menționat că „trebuie să respecte” decizia francezului cu origini algeriene. Clubul i-a mulțumit lui Zidane, în vârstă de 48 de ani, pentru „profesionalism, dedicare și pasiunea din acești ani, dar și pentru ce înseamnă pentru Real Madrid”.

Fostul mijlocaș al Franței a evoluat la Real Madrid din 2001 până în 2006 și a câștigat din postura de antrenor trei UEFA Champions League la rând, între 2016 și 2018, dar și un titlu LaLiga, în prima sa perioadă de management al clubului. Acesta a părăsit Spania în mai 2018, însă a revenit la 10 luni distanță, reușind să mai câștige un trofeu LaLiga, sezonul trecut.

Zidane este o legendă a clubului, spune Real Madrid

„Zidane este unul dintre cei mai legendari jucători ai Real Madrid și moștenirea sa se întinde mai mult decât realizările sale ca antrenor sau jucător al clubului nostru”, a transmis Real Madrid, printr-un comunicat. „El este conștient că are un loc în inimile fanilor clubului și va avea mereu un cămin la Real Madrid”.

În sezonul 2020-2021, Real Madrid a terminat campionatul din Spania la două puncte în spatele rivalei Atletico Madrid și a reușit să încheie anul sportiv fără vreun trofeu pentru prima oară din 2009-2010. Echipa a fost eliminată timpuriu din Copa del Rey de formația de divizia a treia Alcoyano, iar din UEFA Champions League a fost scoasă de Chelsea.

S-a speculat mult că Zidane va pleca

La începutul lunii acesteia, Zidane, care mai avea un an de contract, a negat că și-a informat jucătorii că va părăsi Real Madrid la finalul sezonului. Viitorul său a fost un subiect constant prezent în presa spaniolă, fiindcă au fost câteva replici acide între el, fani și conducerea clubului. Acesta a fost de părere că jucătorii săi merită mai mult respect. Zidane rămâne singurul antrenor din istorie care a cucerit trei trofee UEFA Champions League.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel