Zacuscă de vinete, reţetă simplă. Ingredientul care nu trebuie să lipsească

Loredana Brumă / 22 oct 2019 / 12:27 Salveaza PDF Comentarii
Zacuscă pe pâine
Zacuscă pe pâine

Zacusca de vinete este uşor de preparat şi foarte delicioasă. Vă prezentăm o reţetă care va fi pe placul tuturor. 

Ingrediente

 

5 kilograme de vinete

5 kilograme de ardei

1 kilogram de ceapă

1,5 kilograme de roşii

1 lingură de sare pentru gătit

piper boabe

1 ardei iute

250 de mililitri de ulei

Foi de dafin

CITEŞTE ŞI Frigănele, reţeta care i-a cucerit pe toţi. Aşa le faci mai gustoase

 

Mod de preparare

 

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să spălaţi vinetele şi ardeii. Le lăsăm să se scurgă bine de apă, după care le coacem pe rând. Curăţăm vinetele cât sunt calde, după care le tocăm. După ce s-au răcit ardeii, îi curăţăm şi în tocăm şi pe ei. 

Curăţaţi ceapa, după care se taie şi se pune într-o tigaie cu ulei încins. Lăsaţi să fiarbă la foc mic, iar după ce s-a înmuiat, adăugaţi sucul de roşii. Adăugaţi vinetele, ardeii, sare, piper, foi de dafin şi fierbeţi în continuare la foc mic. Amestecaţi frecvent, până când zacusca se ţine de lingura de lemn. 

CITEŞTE ŞI Poale-n brâu. Reţeta autentică a gospodinelor din Moldova

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27