Poale-n brâu. Reţeta autentică a gospodinelor din Moldova

Ana Vasilescu / 22 oct 2019 / 09:40 Salveaza PDF Comentarii

Vă prezentăm o reţetă autentică de poale-n brâu. Numai gospodinele din Moldova o cunosc. 

Ingrediente

 

Un kilogram de făină

Un cubuleţ de drojdie

Jumătate de litru de lapte călduţ

700 de grame de brânză ( brânză proaspătă de vacă şi brânză sărată de oaie)

6 ouă

Coajă de lămâie

Stafide

O cană de ulei

6 linguri de zahăr

VEZI ŞI Frigănele, reţeta care i-a cucerit pe toţi. Aşa le faci mai gustoase

 

Mod de preparare

 

Se amestecă brânza de vacă cu cea sărată, adăugăm ouăle, coaja de lămâie, zahărul şi stafidele. Amestecăm bine toate ingredientele.

Următorul pas este să facem aluatul. Într-un bol adăugăm făina, drojdia, laptele şi frământăm. Se împarte aluatul obţinut şi se întind foi subţiri. Puneţi amestec de brânză, strângeţi marginile aluatului, după care se pun într-o tigaie cu ulei încins. Când s-au rumenit pe o parte, este timpul să le întoarceţi. 

Se scot pe un platou pe care am aşezat mai întâi un şerveţel. Puteţi pune zahăr pudră peste ele. 

 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24