Yahoo! are un nou CEO: Marissa Mayer, prima femeie angajată la Google

Marissa-Mayer
Marissa-Mayer
 

Compania Yahoo! a anunţat ieri numele viitorului CEO: Marissa Mayer, prima femeie angajată la Google şi fost vicepreşedinte al companiei. Marissa preia astfel funcția deținută de către Scott Thompson, demis în luna mai, după doar câteva luni în fruntea companiei.

Marissa Mayer, în vârstă de 37 de ani, a activat în ultimii zece ani la Google, ea fiind prima femeie angajată la companie.  Marissa a reușit să facă din Google cel mai important motor de căutare, care în 2011 a generat profituri de aproape 22 milioane de dolari. "Ea a fost cea care a pus bazele echipei care a creat toate produsele pe care le folosim", a mărturisit Eric Schmidt, CEO-ul companiei Google.

Cu toate acestea, Marissa, după ce a ajuns să fie vicepreşedinte al companiei Google, a decis să-şi continue cariera la Yahoo!. Potrivit New York Times, Marissa începe să lucreze la Yahoo! chiar de astăzi, după ce ieri a demisionat telefonic de la Google.

Misiunea Marissei la Yahoo! nu va fi una ușoară, având în vedere că această companie a fost în ultimul an ţinta mai mult scandaluri, în timp ce profiturile companiei au scăzut vertiginos, iar forţa de muncă urmează să fie micşorată.

Dar, Mayer dispune de mult mai mult decât ceilalți predecesori ai săi din ultimii cinci ani: Terry Semel, Jerry Yang, Carol Bartz, şi Scott Thompson. Ea este un inginer instruit, a absolvit informatica la Universitatea Standford, specializându-se în inteligenţă artificială. În 2009, Institutul Tehnologic din Illinois i-a conferit titlul de Doctor Honoris Causa pentru munca de cercetare pe care a depus-o în domeniu.  Mai mult, Marissa dispune și de o viziune inovatoare și s-a dovedit a fi și o bună purtătoare de cuvânt a companiei la care a activat până astăzi.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel