Yahoo! ar putea vinde majoritatea activelor din Asia

yahoo-logo
yahoo-logo

Yahoo! ar putea vinde majoritatea activelor din Asia printr-o tranzacţie estimată la circa 17 miliarde de dolari, conform unor surse apropiate citate de Reuters. Acțiunile companiei au urcat cu 6% după apariția acestei informații.

Autor: Elena Anghelina

Yahoo! face față tot mai greu luptei de pe piață cu Google și Facebook, iar tranzacția ar putea fi o măsură de revogorare a companiei.

Planul de despărţire de activele din Asia este considerat de analişti un rezultat al presiunilor exercitate de fondul Third Point, controlat de Dan Loeb, unul dintre cei mai importanţi acţionari ai Yahoo.

Tranzacţia estimată la 17 miliarde de dolari include valoarea participaţiei de 40% deţinută de Yahoo la grupul Alibaba, unul dintre cei mai importanţi jucători pe piaţa IT online din China. Yahoo ar dori să păstreze 15% din acţiunile Alibaba, au afirmat sursele citate.

Pachetele de acţiuni deţinute de Yahoo la Alibaba (40%) şi Yahoo Japan (35%), companie pe care o controlează împreună cu operatorul japonez de telecomunicaţii Softbank, sunt considerate de investitori "de departe cele mai importante active" ale grupului american. Sursele citate au arătat că planul discutat presupune vânzarea unei părţi semnificative din participaţia la Alibaba către compania chineză şi a pachetului la Yahoo Japan către Softbank.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel