Vizita lui Victor Ponta în Constanța, un singur ”obiectiv DNA”. Ce a evitat premierul

 

În minivacanța de 1 Mai, premierul Victor Ponta face o vizită în județele Tulcea și Constanța. Potrivit site-ului oficial, premierul verifică lucrările la Podul de la Agigea și la Faleza din Constanța, inaugurează o pasarelă și vizitează cartierul Henri Coandă. Deși este foarte aproape de  cel mai mare port al țării, Ponta va evita o vizită la acest obiectiv.

Cu prilejul Zilei Internaționale a Muncii, ca șef de partid socialist, ar fi fost normal ca Ponta să dorească o întâlnire cu mase mari de muncitori, așa cum sunt cei din Port. Nu doar cu câțiva buldozeriști sau cu angajații spitalului din Tulcea, unde pleacă în a doua parte a zilei.

La prima vedere, echipa de campanie a premierului a evitat speculații și conexiuni care s-ar putea face în zilele următoare. În mediile avizate  se discută tot mai insistent despre o viitoare ”descindere” a DNA în Portul Constanța. Campaniile procurorilor au ocolit până acum acest obiectiv, deși de aici începe evaziunea fiscală și pornesc rețelele de contrabandă. Portul a fost portretizat ca un fief PDL, pe care procurorii nu-l deranjează, în anii regimului Băsescu-Boc. Cunoscută fiind corupția din zonă, este de așteptat detonarea unui scandal de anvergură, în viitorul apropiat.

Imaginea lui Ponta ar putea fi asociată, ulterior, fie cu declanșarea operațiunii, fie cu ”corupții” alături de  care ar fi apărut în timpul vizitei.

Vezi cine ar fi intermediat șpaga lui Mazăre,  în referatul DNA

Risc de scandări sau miting al docherilor

Mai gravă ar fi o ”confruntare” cu docherii și alți muncitori din Port. Radu Mazăre cere apăsat ca o parte din acțiunile Portului să treacă la autoritățile locale, astfel încât acestea să aibă un cuvânt greu de spus în administrarea obiectivului idustrial. Nu este exclusă o manifestație a muncitorilor care să pună presiune pe Guvern, în favoarea acestui obiectiv.

Pe de altă parte, vizita la cartierul ”asistaților” nu mai are cum să-I afecteze imaginea. Cartierul este construit de autoritățile locale, este un proiect cu utilitate socială certă, iar disputa DNA-Radu Mazăre este una veche. Mai mult, vizita la cartierul rezidențial dă semnalul că premierul rămâne alături de liderii locali confruntați cu probleme, al căror număr a crescut în ultima perioadă.

Mazăre amenință PSD: boicotez campania electorală, vreau Portul

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel