Viorica Dăncilă, anunț în ședința de Guvern: Punem la dispoziție 1 miliard de euro

Rodica Mitu / 19 iul 2018 / 13:14 Salveaza PDF Comentarii
Viorica Dăncilă, anunț în ședința de Guvern: Pași importanți
Descriere foto: Viorica Dăncilă, anunț în ședința de Guvern: Pași importanți

Viorica Dăncilă, premierul României, la începutul ședinței de Guvern de joi, a vorbit despre obiective importante cuprinse în programul de guvernare, specificând că se fac pași importanți.

"Venim în sprijinul autorităților și instituțiilor publice centrale pentru o mai bună păstrare și protejare a monumentelor istorice. Aceste proiecte vor fi realizate prin fonduri europene nerambursabile. Am încredere că implementarea lor va decurge conform planului", a spus premierul României.

1 miliard de euro

"Discutăm și despre programul de investiții în domeniul culturii. Este un domeniu care are nevoie urgentă de finanțare. (...) Prin aprobarea unui program clar de investiții, putem pune în valoare monumente istorice, biblioteci, muzee, centre culturale, instituții de spectacole sau concerte.

Pentru implementarea acestui amplu program de investiții, vom pune la dispoziție suma de 1 miliard de euro, în baza căreia se pot încheie contracte de finanțare multianuale. Acest obiectiv a fost prins în programul de guvernare", a explicat Viorica Dăncilă.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26