Vier Pfoten nu este de acord cu taxele propuse pe Primăria București

caini abandonați
caini abandonați
Fundația Vier Pfoten susține că modificările propuse pentru hotărârea privind controlul reproducției câinilor în Municipiul București sunt de bun augur. Cu toate acestea, fundația atrage atenția că unele prevederi propuse dezbaterii publice vor genera confuzie și respingere din partea cetățenilor. Vier Pfoten spune că altele pun piedici celor care vor să adopte animale fără stăpân. 
 Printre modificările aduse hotărârii se află și propunerea ca deținătorii de câini care au mai mult de șase luni să-și sterilizeze și să-și înregistreze obligatoriu animalele, fapt contestat de Vier Pfoten.
Cea mai discutabilă prevedere este taxa de 170 de lei pentru preluarea unui animal fără stăpân din adăposturile primăriei, considerată a descuraja adopțiile. Referior la procedura de adopție, cetățenii care vor să adopte un animal vor trebui să facă dovada deținerii de spațiu și resurse financiare pentru întreținerea animalul.
Propunerile Vier Pfoten
"Fundația Vier Pfoten consideră că resursele primăriei ar trebui să fie direcționate prioritar către stoparea înmulțirii câinilor și către identificarea acestora. Noile modificări prevad și măsuri benefice și eficiente pe termen lung, precum obligativitatea de a microcipa și înregistra animalele în registrul unic al Primăriei, dar și posibilitatea ca animalele să fie sterilizate și returnate în teritoriu", potrivit unui comunicat Vier Pfoten remis redacției De Ce News.
Fundația cere ca taxa de 170 de lei să nu se aplice și propune înlocuirea acesteia cu aplicarea de amenzi celor care își abandonează intenționat animalul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel