Vier Pfoten - campanie împotriva firmelor care vând blănuri naturale

nu_blana_il_face_pe_om_vier_pfoten_48192300
nu_blana_il_face_pe_om_vier_pfoten_48192300

Organizația internațională Campania lansată de Vier Pfoten cere companiilor din industria textilă să nu mai folosească blana naturală pentru produsele lor. „Alătură-te, printr-o nouă atitudine, campaniei noastre împotriva blănurilor. Protestul este online, însă mesajul este cât se poate de real și clar: blana naturală nu își are locul în modă!”, a declarat șeful de proiecte naționale Vier Pfoten, Veronica Tulpan. Campania are în vizor șapte mari companii: Armani, Burberry, Prada, Kookai, Max Mara, Closed și Napapijri.

Fiecare participant la campanie își poate crea propriul avatar, botezat "naketar" pe website-ul campaniei www.furfree-parade.org. Totodată, pe website se găsesc informații importante despre industria blănurilor: chiar și folosirea unor mici bucăți de blană naturală în obiectele de vestimentație reprezintă o cruzime față de animale, blănurile din Europa nu sunt "mai prietenoase" decât cele provenite din China, fermele demonstrative și etichetarea produselor din inițiativa companiilor sunt înșelătoare.

Folosirea blănurilor în confecționarea hainelor a crescut în ultimii ani. Pe lângă hainele în întregime din blană, blana naturală este folosită și ca accesoriu pentru fulare, gulere, glugi, căciuli și cizme. Numeroase companii la nivel internațional, precum H&M, Esprit sau American Apparel au renunța a mai comercializa astfel de produse prin angajament scris.
Potrivit comunicatul, se estimează că, anual, la nivel mondial, peste 100 de milioane de animale sunt crescute în condiții chinuitoare și apoi ucise pentru blană. Acestea sunt crescute în cuști de sârmă, iar după câteva luni de viață sunt gazate, otrăvite sau electrocutate, în cadrul așa-numitelor “recolte de blană”. Alte specii sunt vânate în sălbăticie cu capcane. În magazinele în care se vând blănuri, informațiile de pe etichetă sunt foarte puține, astfel că cei care cumpară nu știu în ce condiții au fost crescute și ucise animalele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel