Vicepremierul Ciolacu, discuții cu Banca Europeană. Ce s-a decis

Marcel Ciolacu a avut joi, la Palatul Victoria, o întrevedere cu o delegaţie a Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Vicepremierul a comunicat intenţia Guvernului în privinţa unei eventuale modificări a legislaţiei, astfel încât instituţiile finanţatoare internaţionale să poată participa la licitaţiile pentru atribuirea de proiecte, cu preponderenţă în domeniul infrastructurii.

Potrivit unui comunicat al Executivului, în cadrul întrevederii, la care a participat şi ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, vicepremierul Ciolacu i-a informat pe reprezentanţii BERD şi cu privire la măsurile concrete pe care Guvernul intenţionează să le ia pentru transparentizarea sistemului de licitaţii.

"România are proiecte blocate de peste 3-5 ani şi a devenit o tradiţie a unor companii de a crea aceste blocaje. Avem nevoie de suport tehnic din partea BERD şi a Băncii Mondiale. Marea problemă până acum a fost sistemul de licitaţie şi legislaţia din această zonă, pe care încercăm să o facem mai fluidă", a afirmat viceprim-ministrul, citat în comunicat.

Sursa citată precizează că, în ceea ce priveşte proiectul legii Parteneriatului Public Privat, care se află în prezent la Ministerul Finanţelor, Ciolacu a precizat că la sfârşitul săptămânii viitoare va fi definitivată forma finală şi va fi transmisă spre consultare partenerilor internaţionali.

[citeste si]

La rândul său, conform comunicatului, ministrul Finanţelor a solicitat reprezentanţilor BERD o reevaluare a dobânzilor şi a condiţiilor de acordare a creditelor pentru România.

Reprezentanţii BERD au exprimat dorinţa de a continua angajamentele existente în România în domeniul pieţei de capital şi în cel al infrastucturii, dar şi de a finanţa proiecte în noi sectoare, cum ar fi cel al irigaţiilor sau al turismului, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel