Vezi în ce domenii se câștigă cele mai mari salarii

Salariul mediu brut în România a fost de 1828 lei, în luna octombrie 2012. În unele domenii de activitate, salariile ajung și până la 9407 lei pe lună.

Cele mai mari salarii brute din România se câștigă în domeniile de intermediari financiare și asigurări (9407 lei), în industria extractivă (8155 lei) și în domeniul informațiilor și comunicațiilor (7851 lei).

Cele mai mici salarii raportate de studiul INS sunt în domeniul hotelurilor și restaurantelor (2134 lei), în agricultură, silvicultură și pescuit (3109 lei), precum și în activitățile culturale și recreative (3280 lei). Aceste sume reprezintă câștigurile brute ale membrilor din corpul legislativ, executiv, înalți conducători ai administrației publice, dar și funcționări superiori.

Muncitorii calificați și necalificați

Referitor la muncitorii calificați și asimiliați, cele mai bune salarii sunt în domeniul producției și furnizării de energie electrică și termică, gaze, apă caldă și aer condiționat (3399 lei), în industria extractivă (3431 lei) și în domeniul intermedierilor financiare (2250 lei). În aceleași domenii sunt și cei mai bine plătiți muncitori necalificați.

Datele exprimate aparțin Institutului Național de Statistică, fiind o cercetare statistică asupra salariilor în luna octombrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel