Vela DĂ AFARĂ din MAI: Anunț sumbru pentru funcționari

Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.
Marcel Vela - ministru de Interne. Foto: Agerpres.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, anunţă că intenţionează să iniţieze o modificare a organigramei instituţiei, scopul fiind reducerea numărului funcţionarilor şi sporirea efectivelor operative.

"Intenţionez ca în viitor (...), începând cu decembrie, să gândim o restructurare a ministerului. În prezent, ministerul are o organigramă extrem de stufoasă în zona, să zicem, pasivă, în zona funcţionarilor, în zona aparatului central sau a aparatului unui inspectorat judeţean şi mai puţin spre zona infracţională, spre zona de legătură directă cu cetăţeanul, cu fenomenul criminogen, cu clanurile de interlopi", a declarat Vela joi, la B1 TV, conform Agerpres.

Ministrul a admis, totodată, că este nevoie de o dotare mai bună a poliţiştilor, pentru a putea face faţă structurilor de crimă organizată care dispun uneori de resurse superioare.

"Avem o deficienţă în documentarea acestor reţele şi, nu în ultimul rând, avem o deficienţă în dotarea poliţiei de a lupta eficient împotriva lor. (...) Noi ne confruntăm (...) cu o zonă infracţională care este foarte bine dotată, organizată, de la mijloace tehnice până la posibilităţi de comunicaţii, de mobilitate", a mai spus Marcel Vela.

El a menţionat că un alt obiectiv al său este creşterea încrederii populaţiei în structurile MAI, după declinul înregistrat în ultimii ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel