Vânzarea combinatelor Mechel, o altă lovitură în industria siderurgică, susține AFP

Vânzarea combinatelor Mechel, detinuță de omul de afaceri rus Igor Ziouzine, a vândut combinatele din România, a căror cifră de afaceri însumată depășea 850 de milioane de euro, pe numai 52 de euro/companie. Noul proprietar, Invest Nikarom, este o societate specializată în valorificarea echipamentelor industriale și este controlata de Viktor și Svetlana Chumakov.

Pe de o parte, cei 4.000 de angajați de la Mechel au aflat de vânzare din presă, iar în rândul lor persistă îngrijorarea că această vânzare nu a fost decât un artificiu care să permită închiderea combinatelor și concedierea angajaților, notează sursa citată.

"Ne temem că Invest Nikarom nu este decât un paravan care să permită Mechel să facă disponibilizări masive, iar apoi să dezmembreze uzinele și să le vândă la fier vechi, după cum au început să o facă fără a-și asuma nici un fel de responsabilitate socială", a declarat pentru AFP Constantin Iarca, șeful sindicatului Metal 94, de la laminorul din Brăila.

Pe de altă parte, soarta combinatelor Mechel continuă să ridice semne de întrebare, ținând cont că ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a anunțat că Nikarom va reporni activitatea pe 10 martie la uzinele din Târgoviște și Buzău.

Industria siderurgică românească a suferit un declin masiv în perioada 2008-2012. Producția s-a redus de la cinci la trei milioane de tone, iar 10.000 de angajați au fost disponibilizați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel