Valdis Dombrovskis, vicepreședinte al CE, la lansarea campaniei de informare privind Planul de Implementare a Garanției pentru Tineret

Astăzi a avut loc la Palatul Victoria, în prezența vicepreședintelui Comisiei Europene, comisar european pentru moneda euro și dialog social, Valdis Dombrovskis, a premierului Victor Ponta, și a ministrului Muncii, Rovana Plumb, lansarea campaniei de informare privind Planul de Implementare a Garanției pentru Tineret, cel mai amplu program de combatere a şomajului în rândul tinerilor, din ultimii 25 ani.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și Comisia Europeană a lansat, joi, campania de informare privind Planul de Implementare a Garanției pentru Tineret, care beneficiază, începând de anul acesta, de o suplimentare de 343 milioane euro din fonduri europene. Astfel, se va ajunge la un buget total de 470,48 milioane euro, acesta fiind cel mai amplu și mai coerent program guvernamental destinat tinerilor, din ultimii 25 ani, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Muncii.

La eveniment, organizat la Palatul Victoria, au participat vicepreședintele CE, comisar european pentru moneda euro și dialog social, Valdis Dombrovskis, premierul Victor Ponta, ministrul Muncii Rovana Plumb, precum și ministrul Finanțelor Publice Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene Marius Nica, ministrul Educației și Cercetării Științifice Sorin Cîmpeanu, șeful Unitate FSE, Directoratul General Ocupare, Afaceri Sociale și Incluziune, Comisia Europeană, Cecilio Aurelio, dar și Veronica Ștefan, coordonator Coaliția ONG-urilor pentru Drepturile Tinerilor NEET, și tineri beneficiari ai programului "Garanția pentru Tineret".

Principalul obiectiv al "Garanției pentru Tineret" este reducerea șomajului în rândul tinerilor care au vârsta cuprinsă între 16 și 24 ani, prin facilitarea obținerii de locuri de muncă de calitate.

Concret, se urmărește ca tinerii cu vârsta mai mică de 25 ani, care își pierd locul de muncă sau care nu găsesc unul după terminarea studiilor, să primească o ofertă de bună calitate, fie de angajare, fie de continuare a educației sau de intrare în ucenicie, ori de efectuare a unui stagiu.

Oferta va fi primită în decurs de 4 luni de la înregistrarea la agențiile pentru ocuparea forței de muncă. Toate măsurile din cadrul schemei „Garanția pentru Tineret" sunt susținute prin diverse forme de sprijin financiar, acordat fie viitorilor angajați, fie angajatorilor.

Citește AICI CELE MAI IMPORTANTE MĂSURI DE IMPLEMENTARE A PROGRAMULUI 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel