EXCLUSIV  Val Vâlcu şi-a ales "Guvernul de vis". Cine ar trebui să fie noii miniştri. "Pe competenţă şi valoare, criterii de guvernare"

Jurnalistul Val Vâlcu a explicat cine ar trebui să fie noii miniştri, în contextul consultărilor convocate de preşedintele Klaus Iohannis cu partidele. 

"Pentru funcţia de premier, nu există mai bun decât Violeta Alexandru. Merită, pentru rezultatul spectaculos de bun de la Bucureşti. Este CLAR! Când la Bucureşti eşti pe locul trei, e cel mai indicat, pentru că se pare că nu de pe locul 1 se alege premierul. 

La Ministerul Finanţelor Publice, Florin Cîţu. Nu există mai bun! Poate că avea mai mult de discutat, că oricum nu se înţelege nimic din ce zice, la Grupul de Comunicare Strategică. Dar asta poate să o facă voluntar sau pe timp de seară. E ideal şi acolo, vorbeşte foarte clar şi nu înţelege nimeni nimic. 

La Justiţie merge Dan Barna, pentru că are dosarul cu fondurile europene, scos la iveală la alegerile prezidenţiale. Este ideal! El merge şi la Fonduri Europene, pe acelaşi principiu. 

La MAI se potriveşte foarte bine Marian Ceauşescu, omul care păstrează ordinea şi liniştea publică. Pe el îl vreau! 

La Ministerul Apărării Naţionale poate fi oricare de la UDMR, pentru că ei şi-au apărat foarte bine cuceririle de la negocieri. Nu contează cine e, Cseke Attila, Szabo Odon sau Csoma Botond. 

Să nu îl uităm pe ministrul Grindă, Ştefan Ion. El merge la Economie! Dacă a greşit cu casa, poate greşeşte şi cu cifrele şi cine ştie ce buget vom avea. Să vedeţi atunci creştere economică! El merge şi la Transporturi, pentru că în loc de 16 km de autostradă, cine ştie, poate inaugurează 26 km. Economia şi transporturile se bat pe Grindă. După cum se vede, la noi nu se bat doi oameni pe un post de ministru, se bat două ministere pe un om. 

La Agricultură, cu siguranţă va fi Dacian Cioloş. Este inginer agronom, vorbim de experţi. Expertiză mai mare decât Cioloş nu are nimeni, trebuie salvată Agricultura. 

La Mediu, cea mai bună e Monica Anisie, că e mediocră! Să nu pierdem expertiza dânsei, să nu se piardă aşa o valoare. 

La Educaţie, potrivit ar fi Andi Manciu, de la Grupul de Comunicare Strategică. Cu ocazia asta, poate îşi termină facultatea! 

La Sănătate, titularul cert este Diana Şoşoacă. S-a semnat acordul de guvernare şi spun ei că nu vor primi migratori, dar pentru un expert ca Şoşoacă se face o excepţie. E singura excepţie! 

La Ministerul Muncii, Mihai Goţiu, pentru că omul e foarte muncitor, după cum s-a văzut şi în imaginile în care dormea în Parlament. 

La Ministerul Tineretului şi Sportului, se potriveşte Iulian Bulai, de la USR. El e foarte precoce, la 2 ani şi jumătate ştia deja totul despre Revoluţie. El ar fi putut fi ministru de mult, încă din 1993, când avea trei-patru ani! 

La Cultură, evident, Bogdan Gheorghiu! Ca să fie și o surpriză în lista de miniștri, un nume la care nimeni nu se aștepta Aşa e că nu ştiţi cine e? Nimeni nu ştie că a mai fost o dată ministru la Cultură. 

În ceea ce priveşte ministerul IMM-urilor, nou fondat, nici nu mai merită menţionat, că până se alege, nu vor mai fi IMM-uri. De altfel, ştim deja care sunt actualele IMM-uri. Firmele care au fost mari înainte de criză! 

Ăsta este Guvernul meu de vis, pe ăsta îl vreau. Dacă ar exista perfecţiunea, asta ar fi! Pe competenţe, principii şi valoare, criterii de guvernare, cum spuneau cei de la CDR. Ăştia sunt oamenii! Poate să îşi fabrice fiecare Guvernul lui, că nu încăpem toţi la Vila Lac să negociem guvernele noastre. ", a spus Val Vâlcu. 

*acest articol reprezintă o opinie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel