Vaccinul Pfizer și Biontech, eficiență peste 90% împotriva COVID-19. Solicitare de URGENȚĂ. Se întâmplă în A TREIA săptămână din NOIEMBRIE

Gigantul farmaceutic Pfizer a făcut anunțul mult așteptat. 

Vaccinul, dezvoltat de Pfizer și Biontech, aflat în faza a treia de testare, a reieșit, după o analiză intermediată, cu o eficacitate de peste 90% în prevenirea infectării cu COVID-19, la participanți care nu au fost anterior infectați cu SARS-COV-2. 

Studiul s-a bazat pe 43.538 de participanți, din care 42% aveau diferite background-uri medicale. La niciun participant nu s-au observat probleme serioase de sănătate. 

Informații suplimentare despre siguranță și eficiență continuă să fie colectate. În același timp, planul este ca să fie depusă o solicitare de autorizare de urgență (EUA - Emergency Use Authorization) către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (U.S. Food and Drug Administration (FDA)). Acest demers va fi făcut imediat după ce va fi atinsă etapa de siguranță necesară, care este așteptată să devină realitate în a treia săptămână a lunii noiembrie. 

Până acum au fost analizați 94 de participanți evaluați cu COVID-19, iar studiul clinic va continua până la analiza finală a 164 de cazuri confirmate pentru a fi colectate noi date și a fi caracterizată performanța vaccinului față de obiectivele studiului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel