USR sare la premier. Bogdan Chirieac: Iohannis ar putea fi singura șansă

Sursă foto: Facebook - Nicolaie Ionel Ciucă
Sursă foto: Facebook - Nicolaie Ionel Ciucă

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre opoziția făcută de USR, care se folosește în prezent de atacurile la persoană. 

Deputata USR Monica Berescu l-a acuzat pe premierul Nicolaie Ciucă că ”joacă economia României la poker”. În acest context, Bogdan Chirieac a expus faptul că USR a ajuns de la partidul aliat președintelui la unul de opoziție într-un ”mod aberant”, iar ultima lor redută este atacul la persoană.  

”Este un mod de a face opoziție, e foarte simplu. USR, care a fost apropiat de președintele Iohannis, care i-a și protejat multă vreme, apoi au fost în coaliție la guvernare cu PNL și rezultatele nu au fost spectaculoase, ale unora din USR, în special domnul Vlad Vasilică Voiculescu (ironie n.r.). Au ieșit de la guvernare în mod aberant, punându-se ca Gică Contra. Apoi au avut momentul acela de penibilitate absolută, când domnul Dacian Cioloș s-a dus singur în Parlament să facă guvern monocolor USR și a luat 15%. Singura șansă de a face opoziție, de a apărea în ochii publicului, este atacul la președintele Iohannis, care a scăzut mult în încrederea publicului. Atacându-l pe președinte, care nu are oricum ce să piardă, pentru că nu mai are cum să aibă al treilea mandat, se creează o platformă politică”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac la România TV. 

Guvernul României, economia și pokerul

”Guvernul Ciucă joacă economia României la poker, iar dealerul este PSD, prin Marcel Ciolacu. Pachetul de măsuri anunţat de guvern seamănă mai mult cu un proiect electoral decât cu un plan structurat de redresare a economiei. Ciolacu şi Ciucă au minţit că au agreat cu comisarii europeni acest pachet de finanţare. USR a întrebat neoficial la Comisie şi nu se ştie nimic. Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să pară că au grijă de români, dar îi amăgesc cu un pachet de măsuri care nu are o sursă reală de finanţare. România se împrumută cel mai scump, are cel mai mare deficit bugetar şi cel mai mare deficit de cont curent dintre toate statele UE. Investitorii nu au încredere în Guvernul României, iar dobânda uriaşă pe care o plăteşte România pentru împrumuturile pe termen lung se poate explica prin ineficienţa măsurilor economice propuse de Guvernul Ciucă şi prin lipsa de credibilitate pe plan internaţional a ministrului Finanţelor, Adrian Câciu. Coaliţia de guvernare se prezintă ca fiind salvatoarea României, când de fapt este călăul acesteia. PSD, PNL şi UDMR au prezentat un program pompos, care aruncă cu bani în stânga şi în dreapta fără niciun fel de reforme”, a transmis în urmă cu câteva zile, într-un comunicat de presă, deputatul USR Monica Berescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel