Un portret realizat de artistul nigerian Ben Enwonwu, vândut cu peste un milion de lire sterline la Londra

Un portret realizat de artistul nigerian Ben Enwonwu s-a vândut marţi cu peste un milion de lire sterline în cadrul unei licitaţii desfăşurate la Londra, după ce familia care deţinea tabloul şi-a dat seama de importanţa artistului printr-o simplă căutare pe internet, informează AFP.

Intitulată "Christine" şi înfăţişând o tânără femeie de culoare în rochie galbenă, cu un turban asortat, privind uşor spre lateral, lucrarea a fost adjudecată pentru suma de 1,1 milioane de lire sterline (1,3 milioane de euro), de şapte ori mai mult decât cea mai optimistă estimare.

Pictat în Lagos în 1971 de către cel considerat părintele modernismului nigerian, tabloul a rămas timp de aproape 5 decenii în familia modelului, fără a fi expus.

"Familia nu cunoştea importanţa picturii şi a artistului, până când o căutare pe Google a semnăturii i-a dus la platforma de estimare online gratuită a Sotheby's', a indicat într-un comunicat casa de licitaţii, care a organizat marţi o vânzare de artă modernă şi contemporană africană.

"Vedeta vânzării de astăzi este portretul de neuitat realizat de Ben Enwonwu prietenei sale, Christine, o lucrare care pare să fi avut acelaşi efect asupra licitatorilor ca şi asupra noastră: am fost pur şi simplu uimiţi de frumuseţea sa", a adăugat Hannah O'Leary, responsabila pentru artă modernă şi contemporană africană de la Sotheby's, citată în comunicat.

La trei ani după ce a pictat "Christine", Ben Enwonwu a realizat un portret al prinţesei Ife Adetutu Ademiluyi, alintată "Tutu". Tabloul, supranumit "Mona Lisa Africană", a fost vândut anul trecut pentru suma de 1,2 milioane de lire sterline (1,36 milioane de euro), un record pentru artist, care a murit în 1994.

Marţi, zece dintre lucrările sale au fost vândute, pentru un total de 1,8 milioane de lire sterline (2 milioane de euro).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel