Ucraineanul Andrei Șevcenko a fost desemnat antrenorul echipei Genoa

Foto: Twitter
Foto: Twitter

Fostul fotbalist ucrainean Andrei Șevcenko a fost desemnat antrenorul echipei italiene Genoa.

Fostul atacant vedetă al echipei AC Milan, ucraineanul Andrei Şevcenko, a fost numit oficial duminică pe banca tehnică a echipei italiene Genoa, cu un contract până în iunie 2024, potrivit Agerpres. Şevcenko îl înlocuieşte pe Daniele Ballardini, demis după după rezultatul de egalitate de vineri seara, 2-2 cu Empoli, în Serie A.

„Bine ai venit d-le Şevcenko!, a postat Genoa pe pagina sa de internet. Şevcenko (45 ani), care nu mai avea niciun angajament după ce a părăsit banca tehnică a Ucrainei după EURO 2020, unde a ajuns până în sferturi de finală când a pierdut contra Angliei, va fi la prima sa experienţă ca antrenor de club. Şevcenko a câştigat Balonul de Aur în 2004, iar în Italia a lăsat o bună impresie când a evoluat pentru AC Milan, în 2000 şi 2004 fiind cel mai bun marcator din Serie A. Genoa este în prezent pe locul 18 în Serie A, după 12 etape, cu 9 puncte.

Ucraina a ajuns în sferturi la EURO

Naţionala de fotbal a Ucrainei s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale EURO 2020, în urma victoriei dramatice obţinute în faţa Suediei, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, marţi seara, pe Stadionul Hampden Park din Glasgow, în ultimul meci din optimile de finală ale competiţiei. 

Necunoscutul Artem Dovbik a marcat golul victoriei în finalul prelungirilor, după ce soarta jocului a fost schimbată de eliminarea lui Danielson (99). Ucraina a obţinut calificarea în optimi in extremis, ca a patra cea mai bună echipă de pe locul al treilea în grupe, fiind ajutată în jocul rezultatelor chiar de victoria smulsă de Suedia în faţa Poloniei (3-2).

Echipa antrenată de Andrei Şevcenko s-a impus prin golurile marcate de Oleksandr Zincenko (27) şi Artem Dovbik (120+1), respectiv Emil Forsberg (43), într-un meci cu trei bare. Jocul a fost unul plăcut, cu atacuri de o parte şi alta, cu risipă de energie.

Prima ocazie a aparţinut ucrainenilor, dar Olsen a respins şutul lui Iaremciuk (11), bine servit de Iarmolenko. La poarta cealaltă, Isak a trimis pe lângă ţintă de la 14 metri, după ce fusese angajat de Kulusevski (19). Ucraina a reuşit să deschidă scorul în min. 27, când Iarmolenko l-a găsit liber în flancul stâng pe Zincenko, iar acesta a tras fără preluare. A fost al şaptelea gol în 43 de meciuri la naţională pentru fotbalistul echipei Manchester City.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel