Turiști blocați Lisabona. Demiteri făcute de Mihai Tudose

Mihai Tudose a cerut revocarea consulului României la Lisabona pentru modul în care a gestionat situația românilor blocați pe aeroportul din Lisabona.

UPDATE: La câteva minute după postarea premierului, aceasta a fost ștearsă și a apărut următorul text:

”Am luat legătura cu turiștii români blocați pe aeroportul din Lisabona, cu autoritățile guvernamentale din Portugalia și cu MAE și sper să rezolvăm situația în cel mai scurt timp posibil. Am primit promisiuni că, la ora 17:00, o aeronavă TAP, cu turiștii români, va decola din Lisabona. În caz contrar, avem pregătită o aeronavă TAROM să-i aducem acasă.

Nu în ultimul rând, am cerut revocarea consulului României la Lisabona pentru modul deficitar în care a gestionat situația. Rolul unui consul este să protejeze în statul de reședință interesele cetățenilor români și să acorde ajutor și asistență.

Ne pare rău pentru faptul că 100 de cetățeni români nu au avut parte de asistență corespunzătoare din partea statului român. Sper ca lucrurile să se rezolve cât mai repede, iar pe viitor, toți cei în măsură să prevină apariția unor astfel de situații neplăcute să își facă datoria așa cum trebuie.”

----

Postarea inițială: 

”Am luat legătura cu turiștii români blocați pe aeroportul din Lisabona, cu autoritățile guvernamentale din Portugalia și cu MAE, iar la ora 17:00 (ora României), o aeronavă TAP, cu turiștii români, a decolat din Lisabona.

Nu în ultimul rând, am cerut revocarea consulului României la Lisabona pentru modul deficitar în care a gestionat situația. Rolul unui consul este să protejeze în statul de reședință interesele cetățenilor români și să acorde ajutor și asistență.

Ne pare rău pentru faptul că 100 de cetățeni români nu au avut parte de asistență corespunzătoare din partea statului român. Sper ca lucrurile să se rezolve cât mai repede, iar pe viitor, toți cei în măsură să prevină apariția unor astfel de situații neplăcute să își facă datoria așa cum trebuie.”, a scris premierul pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel